902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Mirna

Jure do nove zmage

Piše: mirna.si

Čas objave:
18.02.2016 13:45

Jure Smole je že na prvem tekmovanju nove sezone osvojil Evropski pokal Karlovac OPEN 2016 v kickboks disciplini K-1 rules.

Minuli konec tedna je bil v Karlovcu mednarodni turnir v kickboksu največje svetovne kickboksing organizacije WAKO. Na tekmovanju je bilo v vseh disciplinah prijavljenih 1538 tekmovalcev iz 159 klubov in 21 držav.

"Ta številčni podatek nedvomno priča o izredno močno zastopanem tekmovanju, kar daje samemu rezultatu še večji pomen," je o tekmovanju povedal Juretov trener, starejši brat Grega.

Jure je tokrat prvič tekmoval v višji kategoriji, v članski kategoriji do 81 kg. V polfinalni borbi je po soglasni sodniški odločitvi premagal borca zagrebškega kluba Spartan Gym Vida Grgur Hajsana in se tako prebil v večerni finale. V finalni borbi pa je po še eni dominantni predstavi ugnal močnega, tehnično dobro podkovanega Filipa Grguriča iz zelo znanega poreškega kluba King.

"Jure je tako kljub svoji mladosti in glede na to, da je prvič nastopil v tej težnostni kategoriji, z odliko vstopil v novo sezono in že na začetku dosegel zavidljiv rezultat, na katerem bo naprej gradil letošnjo sezono v amaterskih in tudi profesionalnih borbah," je vikend povzel Grega.

Jure pa je dodal: "Tekmovanje na evropskem pokalu v Karlovcu je bila povsem nova izkušnja, saj sem prvič tekmoval v kategoriji do 81kg. Izkazalo se je, da je prestop v višjo kategorijo pravilna odločitev, saj sem se tako med pripravami kot na samem tekmovanju počutil bolje. Pri pripravah mi je tako kot vedno največ pomagal brat Grega. Boksarsko tehniko sem kot doslej izpopolnjeval v boksarskem klubu Knockout Ljubljana pod vodstvom trenerja Daliborja Grbića. V veliko pomoč pa so mi bili tudi zasebni treningi pri enemu izmed najboljših slovenskih trenerjev Petru Pupovcu, s katerim smo skupaj z bratom izpopolnjevali vse tehnike borbe."