Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Brežice

Kaja Budič deveta na zadnjem mladinskem SP v Španiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2017 11:11

Kaja Budič je v Španiji v svojem zadnjem nastopu v mladinski konkurenci prav na svoj rojstni dan osvojila 9.mesto.

»V prvem krogu sem bila prosta. V drugem kolu sem se borila s Poljakinjo Kingu Harast: šlo mi je odlično, saj sem dosegla 8 : 0 že 38 sekund pred koncem. V tretjem kolu sem za tekmico dobila Japonko Riso Sugimoto, ki me je prva povedla, zatem pa se boj izgubila 1 : 3. Dobila sem vsaj častno točko, toda na koncu sem napadala, to pa je Risa, ki je po zmagi nad Kajo nato tudi premagala vse ostale in postala svetovna prvakinja, spretno izkoristila za sekanje,« pravi Kaja Budič.

Prav uspeh Japonke Sugiyama je Budičevi dal dodatno priložnost v repasažu: »V repasažnem boju sem za nasprotnico dobila Švicarko Fabienne Kaufmann. Izgubila sem z 2 : 4 in tako je bilo tekmovanja na SP zame konec. S tekmovanjem nisem najbolj zadovoljna. Prva borba je res šla kot po maslu. Šlo mi je! Bila sem hitra, dosegla sem 2-krat točke z nogo v glavo, vse je bilo super. Nato se dogovorim z mojim trenerjem Davorjem Mrzakom za taktiko proti Japonki, toda... Kar naenkrat sem zablokirala: nisem uspela upoštevati dogovorjene taktike in navodil  trenerja ... in ... izgubila. V repasažu mi ni šlo: napadala sem s prevelike distance, nasprotnica pa me je sekala, kot pravimo v našem žargonu. Ko sem napadla s prave razdalje, sem z lahkoto osvojila točko, je svoje nove izkušnje s svojega zadnjega SP opisala Kaja Budič.

»S tekmovanjem ne morem biti zadovoljna. Trener Davor Mrzak je dejal: še bodo prišle takšne tekme in tudi medalje. Gremo naprej. Vemo, kje smo in kaj bo treba še popravit,« pravi Kaja, ki je po nastopu na njenem zadnjem mladinskem prvenstvu na Tenerifih dokončno prestopila med članice, saj je postala polnoletna.

Karate tekmovanja so zastavljena tako, da mlade tekmovalke in tekmovalci v starosti od 18-21 let lahko zbirajo dvojne izkušenje - tako med mladinci do 21 let, kot med članicami in člani nad 18 let.

Kaja Budič se ob vseh izzivih in uspehih vedno spomni vseh svojih podpornikov: »Hvala atiju, družini, Čatežu, prijateljem in vsem, ki mi ob domačih športnih in mednarodnih in izzivih stojite ob strani: Yamaha Delta team Krško, MD gradnje in inženiring, Gostilna pension Les, Geotech Brežice, Kolektor Idrija, Terme Čatež, AFP Dobova, Radanovič Brežice, Občina Brežice, Relive fitness Brežice, ARtisk Aleksander Rožman s.p, Bubka bar ter BV maziva, a tudi prijateljem in še posebej družini. Hvala vsem skupaj,« se je po nastopu zahvalila Budičeva.

Kajo Budič po povratku iz Španije čakajo novi načrti: »Ritem treningov bomo zdaj prilagodili samo nastopom v članski konkurenci na tekmovanjih svetovne prve lige. Od prihodnjega leta dalje vsi zbiramo točke za uvrstitev na Olimpijske igre Tokyo 2020, kjer bo v vsaki kategoriji nastopilo samo po 10 najboljših na svetu s svetovne WKF rang lestvice,« pravi vodja ekipe in Kajin oče Andrej Budič, ki se zaveda težavnega vzpona na Olimp. Pred Kajo so tudi v nadaljevanju novi izzivi, a zdaj le še v bojih med članicami težke kategorije.