Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Kar tri tekme v tem tednu za vodilno prvoligaško ekipo

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2021 09:28

Po petih odigranih kolih v 1. Slovenski namiznoteniški ligi je ekipa ŠD SU še neporažena, poleg aktualnega državnega prvaka, Maribora. Minulo soboto so Novomeščani po razburljivih obračunih s 5:3 slavili zmago v Izoli proti NTK Arrigoni, ta teden pa jih čakajo kar tri tekme.

Na zadnjem prvoligaškem obračunu v Izoli se je poznal premor s treningi in tekmovanji zaradi »lockdown«-a. »V prvem krogu sta brata Jožko in Mitja Omerzel izgubila v zadnjem 5. setu in tako smo po prvem krogu zaostajali z 1:2. V drugem krogu smo nadoknadili zaostanek in izenačili na 3:3, nato pa sva z bratom Juretom v tretjem krogu oba svoja dvoboja dobila dokaj gladko ter ekipo popeljala do pete zaporedne zmage z rezultatom 5:3,« je misli po sobotnih dvobojih proti Arrigoniju strnil trener in prvi igralec ekipe ŠD SU Uroš Slatinšek.

športno-društvo-su, šport
Športno društvo SU
arhiv ŠD SU

»Na tekmovalno sceno se je po enoletnem premoru in operaciji križnih ligamentov vrnil mlajši od bratov Omerzel, Mitja, in kljub tesnim porazom pokazal zelo dobro tekmo proti izkušenejšemu nasprotniku. Noga še ni 100%, kar se v določenih segmentih igre tudi pozna. Vseeno čestitke za odlično tekmo. Verjamem, da se bo hitro priključil najboljšim mladincem Slovenije in s tem tudi reprezentanci.«

3 tekme v štirih dneh

Zaradi »lockdowna« je bilo ligaško tekmovanje začasno prekinjeno, zato bodo SU-jevci ta teden poleg rednega kola odigrali še dve zaostali tekmi. V četrtek, 22. aprila, ob 17. uri, jih najprej v gosteh čaka derbi z Mariborčani, gre za zaostalo tekmo 5. kola. To bo derbi dveh vodilnih, še neporaženih ekip. V soboto, 24. aprila, ob 17. uri se bodo SU-jevci v domači dvorani ŠC Livada pomerili z NTK Kema Puconci, dan zatem pa bodo (prav tako ob 17.uri) odigrali še tekmo proti NTK Savinja. "Tri tekme v enem tednu bodo definitivno težka naloga za naše igralce, saj poleg številnih tekem nobena ekipa od teh ni enostavna. Vsi imajo v svojih vrstah kvalitetne igralce, tako da bo potrebno za vsako posamično točko pošteno garati. Na vsako tekmo se bomo posamično pripravili in definitivno dali vse od sebe. Bo pa potrebno ta teden paziti na regeneracijo po tekmah in pripraviti dober načrt za treninge, da bodo fantje na tekmah spočiti in željni igre," napoveduje Uroš Slatinšek.

športno-društvo-su, šport
Športno društvo SU
arhiv ŠD SU


S tekmovanjem začenjajo tudi igralci druge ekipe ŠD SU

Ta konec tedna se začenjajo tudi tekmovanja v 2. in 3. SNTL za moške.
Za drugo ekipo ŠD SU, ki bo tekmovala v 3. ligi, bodo nastopali Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Jure Gruden in Patrik Blaževič. »To so fantje, na katere računamo v prihodnje. Vsi so opravili veliko število treningov, odigrali veliko internih dvobojev in sedaj jih kočno čakajo tudi tekmovanja,« pravi Slatinšek. V soboto ob 10. uri bodo SU-jevci najprej gostovali na Vrhniki, popoldne ob 16. uri pa še v Škofji Loki. »Nasprotnik ,proti kateremu še nikoli niso igrali, bo definitivno dodatna vzpodbuda za borbeno igro našega podmladka. Nadejamo se dobrih iger in se res veselimo, da so se tekmovanja za mlade sprostila,« dodaja Slatinšek.

športno-društvo-su, šport
Športno društvo SU
arhiv ŠD SU


Pomen gibanja otrok je po dobrem letu dni epidemije še večji

V ŠD SU se zavedajo posledic vseh omejitev, ki so jih bili v zadnjem letu dni zaradi epidemije deležni tudi naši otroci. »Pomembno je, da otroke spodbudimo in jih prepričamo, da je trening oziroma gibanje del njihovega zdravega razvoja,« poudarjajo v društvu, kjer 2x tedensko izvajajo Gibalnico, šolo športa za najmlajše, od 4. leta starosti dalje. »V trenutni situaciji, ko motivacija za gibanje in šport po prekinitvi treningov upade, je zelo pomembno, da svoje otroke spodbudite in prepričate, da je trening in gibanje zelo pomemben del njihovega zdravega razvoja. Prav tako imamo dvorano pregrajeno na dva dela, tako da imamo dovolj prostora tudi za tiste, ki jih boste dodatno aktivirali v šport, naj bodo to vaši prijatelji, sosedi ali znanci. Vsakega bomo z veseljem sprejeli, saj se zavedamo posledic vseh omejitev, ki so jih bili deležni tudi naši otroci,« še poudarjajo v ŠD SU.

športno-društvo-su, šport
Športno društvo SU
arhiv ŠD SU