Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Poreč

Karateist Michel Horn ponovno uspešen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2012 17:04

Karateisti Karate kluba Krka so se, pod vodstvom trenerja Franjo Horna, udeležili zelo močnega mednarodnega tekmovanja v karateju, že 14. evropskega pokala Istre, ki je potekal v Poreču na Hrvaškem, pod okriljem organizacije WKF (Svetovne karate zveze).

Tekmovanja se je udeležilo preko 800 tekmovalcev iz kar 8 držav. Potekalo je v novi športni areni v Poreču, organizacija pa je bila vrhunska ter je tako tekmovanje potekalo brez zapletov.

Od naših treh tekmovalcev je svoj letošnji največji uspeh osvojil Michel Horn. Tekmoval je v kategoriji dečkov od 7-9 let v disciplini kate posamezno. Imel je tri predfinalne kroge in finalnega. Vse tri predfinalne je zmagal s kar 5:0, v finalu pa žal izgubil s 3:2. Kljub odločitvi sodnikov smo bili z rezultatom zelo zadovoljni, saj je na koncu osvojil odlično 2. mesto.

Viden nastop v hudi konkurenci sta zabeležila tudi Nika in Mihael Rukše. Nika je tekmovala med deklicami od 7-9 let v disciplini kate posamezno in se odlično odrezala. Zmagala je dva predfinalna kroga, oba s 4:1. V boju za tretje mesto pa je žal izgubila boj s 3:2 in se tako uvrstila na nehvaležno, pa kljub temu uspešno 4. mesto.

Enako smolo je imel Mihael Rukše, ki je prav tako v disciplini kate posamezno nastopal med veterani 35+ let. Mihael se je s to tekmo pričel pripravljati na Svetovne olimpijske igre veteranov, ki bodo naslednje leto v avgustu potekale v Torinu v Italiji. Svoj nastop je lepo opravil v obeh predfinalnih krogih in svoja nasprotnika premagal s 4:1. V boju za tretje mesto pa žal izgubil s 4:1 in na koncu zasedel 4. mesto.