gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Lj

Katanec: 'mene lahko nagazite, žal mi je fantov'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.03.2013 15:16

"Žal mi je fantov, mene vi lahko "nagazite" tako ali drugače," je dan po porazu slovenskih nogometašev z Islandijo povedal selektor Srečko Katanec in dodal, da apatije v ekipi ni in da bodo trdo delali naprej ter bodo prišli tudi dobri rezultati..

Čeprav imajo slovenski nogometaši do konca kvalifikacij še pet tekem in je točk na videz še dovolj na voljo, so slovenski nogometaši po porazu z Islandijo (1:2) praktično zapravili vse možnosti za preboj na SP 2014, ki bo v Braziliji. Slovenija je v teh kvalifikacijah štiri tekme odigrala pod vodstvom Slaviše Stojanovića. Doma je proti Švici izgubila z 0:2, na Norveškem malce nesrečno z 1:2, Ciper je ugnala z 2:1, iz Albanije se je vrnila s porazom (0:1), na peti tekmi, proti Islandiji, pa je na klopi prvič v tem mandatu sedel Srečko Katanec.

"Žal mi je fantov po tem porazu, ker imajo veliko željo. Ni apatije znotraj ekipe. Fantje delajo profesionalno. Ti slabi izidi se ne poznajo na vzdušju. Upamo samo lahko, da bodo prišli boljši časi. Igra nakazuje, da bo žoga slej ko prej 'zalutala' tja, kamor mora. Ker delamo kakovostno. Tudi v prihodnje ne bo nobene apatije, delali bomo naprej," poudarja Srečko Katanec, ki je še enkrat potrdil, da tudi petkov poraz ne bo bistveno vplival nanj in igralce. "Ta poraz ne prinaša ničesar za sabo. Nihče ne bo odšel, nihče ne bo metal puške v koruzo. Da, rezultat je negativen, ostajamo pri le treh točkah. Ampak pravim, imeti moraš določeno kakovost, da se uvrstiš na evropsko ali svetovno prvenstvo. Mi smo v tem trenutku takšni, kot smo. Še naprej pa bomo igrali agresivno, pošteno do konca in vedno na zmago," še pravi Katanec in dodaja, da so zdaj oni tista ekipa, ki bo skušala komu pokvariti načrte.

Slovenijo 7. junija čaka gostovanje na Islandiji, potem pa jo čakajo še Albanija doma in Ciper v gosteh (september) ter Norveška doma in Švica v gosteh (oktober). Po nepopolnem petem krogu v skupini E vodijo Švicarji z desetimi točkami s štirih tekem, sledita Albanija in Islandija s po devetimi točkami s petih tekem, Norveška ima sedem točk, Slovenija in Ciper pa po tri.