Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Ciper

Kitajska premajhna za gimnazijke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.04.2013 15:35

Košarkarice gimnazije Novo mesto so na Svetovnem šolskem prvenstvu na Cipru pripravile še eno presenečenje. Z 52 : 50 so premagale Kitajsko in tako z dvema zmagama v nadaljevanju prvenstva osvojile prvo mesto v skupini.

Tekma je bila zelo težka in nervozna, vendar so novomeščanke zdržale do konca, kljub nekaterim poškodbam in zmanjšanju koncentracije pri nekaterih igralkah. Prvenstvo je zelo naporno saj so v šestih dneh odigrale pet srečanj in štiri zaključile v svojo korist. Premagale so Slovaško, Bolgarijo, Estonijo in Kitajsko. Prav poraz v prvem krogu proti Madžarkam jih je oddaljil od možnosti boja za medaljo. Bodo pa jutri v tekmi za sedmo mesto igrale proti Braziliji ali Finski in uvrstitev prvo tretjino uvrščeni reprezentanc na Svetovnem prvenstvu je res izjemen uspeh. Na srečanju proti Kitajkam je košarkarice spodbujal tudi slovenski častni konzul na Cipru Evros Aleksandry.

Še uspešnejši pa so bili dijaki gimnazije Šentvid, ki so se po zmagah nad Finsko in Francijo uvrstili v veliki finale v katerem se bodo pomerili s Turki. Slovenski ekipi sta tako na prvenstvu do sedaj zabeležili devet zmag in samo en poraz.

Danes popoldan so si igralke zaslužile sprostitev, saj se sončijo in kopajo na morju, kajti vreme je na Cipru precej drugačno kot je v Sloveniji

Jutri po srečanju za sedmo mesto bo celotna slovenska delegacija odpotovala na letališče in se v petek vrnila v Slovenijo. Košarkarice pa takoj v soboto čaka že slovenski kadetski final-four, ker žal Košarkarska zveza Slovenije ni želela spremeniti termina igranja zaključnega turnirja.