Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Rishon Le Zion

KK Krka klonila proti Maccabiju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2016 20:24

Košarkarji Krke so doživeli tretji poraz v drugem delu pokala Fiba. V četrtem krogu so bili brez moči na gostovanju pri izraelskem Maccabiju iz Rishon Le Ziona, ki je slavil z 79:61 (12:18, 30:36, 58:43).

Novomeščani so "razpad sistema" doživeli v drugem polčasu, ko so v petnajstih minutah dosegli vsega trinajst točk in gostiteljem prepustili vodstvo iz prvega dela. Izraelski košarkarji - lani so bili polfinalisti tamkajšnjega prvenstva - so najvišjo prednost dosegli v 35. minuti po delnem izidu 43:15 (73:51).

Kljub tretjemu porazu, ob tem, da je Maccabi zmagal z višjo razliko kot Krka v Novem mestu, imajo varovanci novega trenerja Vladimirja Anzulovića - bila je to njegova prva tekma po odhodu Ivana Velića - še vedno teoretične možnosti za napredovanje v osmino finala. Na preostalih dveh tekmah bodo gostili finsko Katayo (27. 1.) in francoski Asvel (3. 2.).

Prvi strelec Krke v Izraelu je bil Ive Ivanov s 14 točkami, Matic Rebec je imel sedem podaj in 12 točk, Jure Lalić pa je zbral 10 točk. Krka je izgubila 24 žog, zadela le tri trojke iz dvanajstih poskusov, v podrejenem položaju pa je bila tudi pri skokih (28:30) ter podajah (16:24).