Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Belluno

Klemenčičeva do brona, Žakljeva četrta

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.07.2015 19:01

Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič je na evropskem prvenstvu gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu v italijanskem Chies d'Alpagu osvojila bronasto odličje. Druga Slovenka Tanja Žakelj je končala na četrtem mestu. Naslov je osvojila Švicarka Jolanda Neff.

Obe Slovenki v letošnji sezoni še nista posegli povsem v vrh v mednarodni konkurenci, odlično pa sta se borili v Italiji. Že s starta sta skočili v ospredje in se tam držali do konca, le Neffova je bila znova razred zase. Žakljeva, ki je leta 2013 in 2014 osvojila naslov najboljše na stari celini, je bila na tretjem mestu po prvem krogu, nato pa jo je na zadnji stopnički zmagovalnega odra zamenjala reprezentančna kolegica. Klemenčičeva je do konca držala stik z Italijanko Evo Lechner, ki pa je na koncu osvojila srebro.

Za Klemenčičevo je tudi druga medalja na EP po vrsti, lani je bila druga, tik za Žakljevo. Odličje si je priborila kljub poškodovanemu rebru, potem ko je pred dvema tednoma padla na državnem prvenstvu v Kamniku.

"Zelo sem vesela, kajti zadnja dva tedna sem imela težave, imam počeno rebro, potem ko sem padla na državnem prvenstvu. Zadnjih 14 dni je bilo zelo težkih, progo sem preizkusila v sredo, nisem pa naredila hitrega kroga in pretiravala. Progo sem poznala že od prej, bila je precej podobna kot pretekla leta, tako da sem do tekme bolj počivala," je po osvojeni kolajni dejala Klemenčičeva, za katero zdaj počitka ne bo, saj se neposredno iz Italije skupaj z ekipo podaja na tekmo svetovnega pokala v Kanado.