volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Šport Mannheim

Kličko ostal na boksarskem prestolu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.05.2013 12:50

Ukrajinec Vladimir Kličko je ubranil naslove svetovnega prvaka v boksu po verzijah WBO, IBF, WBA in IBO. Sedemintridesetletni tekmovalec v težki kategoriji je v Mannheimu Italijana Francesca Pianeto premagal s knock outom v šesti rundi.Pianeta, ki je pred tremi leti premagal raka na testisih, je bil doslej neporažen, vendar je tokrat naletel na veliko močnejšega tekmeca. Začel je zelo smelo in nekajkrat na začetku dvoboju zadal močne udarce. Kličpko je po počasnejšem začetku kmalu začel stopnjevati in je že v četrti rundi z močnim udarcem Pianento poslal na tla ringa.

Ukrajinec je bil potem pred 20.000 gledalci v povsem dominantnem položaju, Italijan se je še nekaj časa boril, vendar je bil ponovno na tleh v peti rundi. Tedaj je še uspel vstati med štetjem ameriškega sodnika Ernieja Sharifa.


Po dveh minutah in 52 sekundah šeste runde pa je bilo vsega konec. Kličko, visok je 1,98 metra in težak 103 kilograme, je z desnim direktom najprej načel obrambo Italijana, z levim krošejem pa nato še predčasno zaključil dvoboj z devet let mlajšim, pet centimetrov nižjim in štiri kilogramov lažjim tekmecem.

"Francesco ni le prišel v ring, ampak mi je zadal nekaj zelo močnih udarcev. Če bi bil eden izmed njih dovolj natančen, bi na tleh obležal jaz. Mislim, da je dober borec in bo lahko poslal prvak, vendar njegov čas še ni napočil," je dejal Kličko o Pianeti, ki nastopa za magdeburški klub SES ter ga tako kot Dejana Zavca trenira Dirk Dzemski. Kličko se bo v svojem naslednjem dvoboju 31. avgusta pomeril z Rusom Aleksandrom Povetinom, ki je prav tako doslej še neporažen.