Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

2_danica lončarič Njena.si

Poroka na prvi pogled: Danica modro o žaljivkah

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Šport

Kolesarji po dolini reke Krke

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
25.09.2021 06:00

Danes se bo na Dolenjskem odvijal kolesarski maraton po dolini reke Krke 2021. Start in cilj bo na novomeškem Glavnem trgu.

Kolesarski klub Adria Mobil po tradiciji vsako leto poskrbi tudi za rekreativne kolesarje. Sicer je maraton kolesarski maraton Po dolini reke Krke tradicionalno izveden v začetku maja, v letošnjem letu pa izjemoma v septembru, potekal pa bo na ustaljeni trasi. Maraton je zaprtega tipa in organizator pričakuje okoli tisoč udeležencev. 

Ljubitelji kolesarstva lahko nastopijo na krajši (35 km) in daljši (78 km) razdalji. Med kolesarjenjem se bodo sodelujoči kolesarji lahko okrepčali na okrepnih postajah, na cilju pa jim bodo postregli s tradicionalnem golažem. Vsak udeleženec prejme spominsko medaljo in darilo ter sodeluje v žrebanju nagrad.


Veliki maraton
Dolžina: 79 km
Start: 10:00
Okrepna postaja: Šentjernej, Loška vas
Maraton bo potekal na progi: Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža – Soteska - Obrh - Podturn - Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto – Mačkovec – Otočec – Draga - D. Maharovec – Šentjernej - Vrhpolje - Orehovica - Mokro Polje - Ratež - Novo mesto.

Mali maraton
Dolžina: 36 km
Start: 10:00
Okrepna postaja: Loška vas
Maraton bo potekal na progi: Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža – Soteska - Obrh - Podturn - Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto.

Prijave na maraton
Predprijave: do vključno 24.9.2021
KK Adria Mobil, Zaloška cesta 20, 8000 Novo mesto
cycling@adriamobilcycling.com
Cena: 15,00 €
Prijava prek spleta
Prijave: 26.9.2020 od 8:00 – 9:45
Glavni trg, Novo mesto
Cena: 20,00 €

Prijavnina
Prijavnino lahko plačate do 24. septembra na transakcijski račun KK Adria Mobil SI56 0297 0001 7357 830 v višini 15,00 eur. V namen obvezno navedite prijavnina ter ime in priimek udeleženca. V primeru, da plačate za vec oseb hkrati, navedite eno osebo, na cycling@adriamobilcycling.com pa posredujte seznam ostalih udelezencev. Prijavnino lahko plačate tudi ob prijavi na štartno ciljnem prostoru od 8:00 do 9:45 ure na Glavnem trgu v Novem mestu. Prijavnina na dan prireditve znasa 20,00 eur.

Otroci do 12. leta ne plačajo prijavnine.

Pravila
Na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah in se čutijo sposobni prevoziti 36 oz. 79 km dolgo progo. Otroci, mlajši ad 14 let, morajo nositi zaščitne čelade, in se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada je zelo priporočljiva tudi za vse ostale udeležence. Vsi udeleženci morajo upoštevati navodila organizatorja glede preprečitve širjenja novega koronavirusa.

COVID-19 Udeleženci maratona in organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi maratona morajo upoštevati PCT pogoje in spoštovati ukrepe in odloke RS, ki se nanašajo za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Splošni predpisi
Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev terase po njih ravnati. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim štartom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem lističu, na internetni strani kluba, ostalih medijih ter po ozvočenju na štartu. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.

Obvezosti organizatorja
Na progi bo poskrbljeno za okrepčila v Laški vasi in Šentjerneju. Na cilju vsi udeleženci prejmejo medaljo, simbolično darilo, malico in pijaičo.

Krkina arena: Kolesarski maraton, 1. del


Krkina arena: Kolesarski maraton, 2. del


Krkina arena: Kolesarski maraton, 3. del