Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Novo mesto

Konkurenca na dirki VN Adrie letos še močnejša

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 12:55

Novomeški Kolesarski klub Adria Mobil je predstavil letošnjo 2. kolesarsko dirko za Veliko nagrado Adrie. Dirka bo v nedeljo, 3. aprila, s štartom ob 12.30 uri pred podjetjem Adria Mobil.

Pred kolesarji bo 176 kilometrov dolga trasa, ki jih bo vodila preko Podturna, Brezovice, Semiča na Vahto do Nvega mesta, nato pa še preko Mačkovca, Maharovca, Rateža v Gaberje, na Dolž in preko Velikega Cerovca nazaj na Novomeški Glavni Trg, kjer bo okoli 16.30 ure tudi cilj letošnje dirke. Letošnja dirka bo še zahtevnejša kot lanska, pravi direktor kluba Adria Mobil Bogdan Fink in dodaja, da bo nastoplo okoli 170 kolesarjev iz 23 ekip. "Konkurenca bo še močnejša, kar je v skladu z našimi cilji, da dirko dvignemo v prvo kategorijo."

Med dirko bo poskrbjeno tudi za gledalce na Glavnem trgu. Preizkusili se bodo lahko v raznih igrah. Tudi tokrat je novomeškemu kolesarskemu klubu pri pripravi in izvedbi dirke priskočilo na pomoč veliko število prostovoljcev, redarjev in gasilcev, ki bodo poskrbeli, da bo vse teklo po načrtih. Svoj delež bo na Gavnem trgu dodala tudi Novomeška kolesarska mreža.