Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir v Črni gori

Piše: R.K.

Čas objave:
14.03.2023 08:25

Minuli vikend so se mlajše deklice Ženskega košarkarskega kluba Krka mudile v obmorskem mestu Hercegnovi v Črni gori, kjer so se udeležile mednarodnega košarkarskega turnirja.

Na prvem srečanju so se novomeške košarkarice pomerile proti vrstnicam iz Bosne in Hercegovine (Star Fojnica). Skozi celotno srečanje so Krkašice nadzorovale potek srečanja in zasluženo slavile z 49:39. Z zmago so si zagotovile nastop v velikem finalu.

Na finalnem srečanju so se Krkašice pričakovano pomerile proti domačinkam Primorje Herceg Novi, s katerimi že zadnjih nekaj let bijejo borbo za primat na turnirju. Novomeščanke so tudi tokrat prikazale še eno izvrstno predstavo, za katero so bile nagrajene z zlatimi medaljami ter osvojitvijo turnirja. Tekma se je končala z rezultatom 50:39.

V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani Krkašici Iza Koprivnik in Lucija Gaberšček, slednji je pripadel tudi laskavi naziv najkoristnejše igralke – MVP turnirja.

Izjava trenerke Žive Jerman: »Najprej bi se rada zahvalila ŽKK Primorje za povabilo na turnir, saj vem kako pomembni so tovrstni dogodki za igralke – ne samo na njihovi košarkarski poti, temveč tudi na poti njihovega razvoja. S turnirjem sem izjemno zadovoljna, saj smo prikazali odlično igro, predvsem pa sem zadovoljna z napredkom, ki je viden iz tekme v tekmo. Domov smo se vrnili s številnimi pozitivnimi izkušnjami in vtisi, ki nam bodo dali nov zagon za drugi del državnega prvenstva, s katerim nadaljujemo v mesecu aprilu.«