sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Šport Ljubljana

Košarkarice začenjajo končnico

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.04.2016 18:11

Slovenske košarkarice ta teden začenja končnico v državnem prvenstvu. Četverica najboljših klubov se bo najprej merila v polfinalnih bojih, prvi polfinale bo na sporedu v torek, ko se bosta v Kranju v dvorani na Planini pomerili ekipi domačega Triglava in igralke iz Grosupljega. Drugi polfinalni par sta Athlete Celje, ki brani naslov, ter Maribor.

Ti ekipi se bosta na prvem dvoboju polfinalnega niza srečali v sredo. Povratna tekma v Grosupljem bo na sporedu v petek, v Mariboru pa dan pozneje. Morebitni tretji tekmi bosta na sporedu prihodnji torek, ekipe v polfinalu igrajo na dve dobljeni tekmi.

Torkove polfinalne nasprotnice se odlično poznajo, zato velikih skrivnosti med njimi ni. Do prve tekme končnice so se v tej sezoni srečale šestkrat (dvakrat v ligi MŽRKL in štirikrat v državnem prvenstvu). Gorenjke so zmagale na štirih srečanjih, a na zadnji medsebojni tekmi so bile Dolenjke tiste, ki so se veselile uspeha.

"Zadnje obdobje smo izkoristili za osvežitev in pripravo na polfinalni niz. Nasprotnice dobro poznamo, z dobro obrambo pa jih bomo skušali izločiti in si priboriti vstopnico za finale. Vse navijače vabim, da čim bolj napolnijo dvorano na Planini in nam pomagajo do prve zmage," pravi Gašper Sluga, trener Triglava.

"Triglav je favorit tega polfinalnega niza. V Kranj se podajamo z željo, da odigramo dobro tekmo ter se poskusimo dobro upreti tekmicam. Mislim, da imamo precejšnje možnosti, da Kranjčanke tudi presenetimo, saj smo že dokazali, da smo za njih neugoden nasprotnik," pa pred začetkom razmišlja trener Grosupljega Slavko Duščak.

Štiri medsebojne tekme državnega prvenstva v tej sezoni so tudi za Mariborčankami in Celjankami. Athlete, ki je z zadnjim naslovom, svojim 11. v zgodovini, postal najuspešnejši slovenski kolektiv, je dobil vse štiri dvoboje.

"Pred začetkom polfinalnega niza ne bežimo od vloge favorita. Na prvo stopničko končnice moramo biti dobro pripravljeni, saj je Maribor zelo neugodna ekipa. Naredili bomo vse, da polfinale odločimo že z dvema tekmama ter se tako po najkrajši poti prebijemo v finale, boje za lovoriko pa nato pričakamo kar najbolj pripravljeni," pred začetkom končnice meni trener prvakinj iz Celja Damir Grgić.

"Zadovoljni smo, da smo se uvrstili med najboljše štiri ekipe tako v Pokalu članic kot v državnem prvenstvu. Realno so preostale tri ekip močnejše od nas. V polfinalnem nizu je ekipa Athlete Celja velik favorit. Celjanke premorejo višino in ustrezno širino v svojem kadru. Upam, da se jim bomo uspeli upirati čim bolje," pa so pričakovanja Sergeja Ravnikarja, trenerja Maribora.