Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

FOTO: Krka osvojila svoj četrti pokalni naslov

Piše: STA

Čas objave:
23.05.2021 22:23

Košarkarji Krke so v finalu pokala Spar v Ljubljani premagali Šentjur z 72:66 (19:26, 40:38, 62:54).

Košarkarji Krke so zmagovalci jubilejnega 20. pokala Spar. V finalu zaključnega turnirja v Ljubljani so premagali Šentjur z 72:66. Za Novomeščane je to četrta lovorika v pokalnem tekmovanju in šestnajsta v vseh tekmovanjih v samostojni Sloveniji.

krka-šentjur
Krka Šentjur
KK Krka

Krka je zadnji naslov osvojila 2016, ko je bila najboljša v pokalu in superpokalu. V svojih vitrinah ima zdaj sedem naslovov državnega prvaka, pet superpokalnih ter štiri v pokalu Spar (2014, 2015, 2016). Ob tem je leta 2011 zmagala v evropskem pokalu eurochallenge.

krka-šentjur
Krka Šentjur
KK Krka

Za kapetana Krke in reprezentanta Slovenije je to drugi naslov MVP F4 pokala Spar. Najboljši je bil tudi 2016, ko je Krka v Tivoliju v finalu ugnala Lastovko.

Pokalni naslov je za Krko lepa popotnica za finale lige Nova KBM, v katerem se bo v seriji na tri zmage pomerila s Cedevito Olimpijo. Prva tekma v Stožicah bo sredo, 26. maja, druga v Novem mesto v petek, 28. maja, tretja znova v Ljubljani 30. maja, morebitni naslednji dve pa 1. in 3. junija.

Krka, ki je v polfinalu po epskem preobratu v zadnji minuti premagala Cedevito Olimpijo - v 53 sekundah je naredila delni izid 10:0 in nadoknadila osem točk zaostanka, je zasluženo prišla do naslova. Šentjur je bil v ospredju v prvi četrtini, naslednje tri pa so izbranci trenerja Daliborja Damjanovića dobili s 53:40.

Ključne minute so bile uvodne zadnje četrtine, ko je Krka z dobro, kolektivno obrambo in izkušnjami v napadu zadržala prednost, ki si jo je priigrala po prvih tridesetih minutah. Trojka Nejca Bariča v 32. minuti jo je popeljala do vodstva 65:54 in mirne končnice za prešerno slavje.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 12
Največ skokov: Adin Vrabac 8
Največ asistenc: Nejc Barič 5
Največ pridobljenih žog: Adin Vrabac 2
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Adin Vrabac 18

Dalibor Damjanović, trener Krke: "Predvsem smo morali pozabiti na včerajšnjo polfinalno tekmo, ki je bila ne glede na nasprotnika, ki smo ga premagali, samo vstopnica za finale. Premagati Olimpijo sredi Ljubljane zagotovo povzroči evforijo, zato smo imeli veliko dela, da smo se osredotočili na finalno tekmo. Čeprav tekma ni bila lepa, sem zadovoljen, kako smo jo speljali. Šentjur je neugodna ekipa, ki je dobro vodena in je za nas nevaren nasprotnik. Na srečo se naši fantje niso sprostili, še posebej v obrambi, saj smo dobili le 66 točk, čeprav preveč v prvem polčasu. Bal sem se utrujenosti naših igralcev, a smo vseeno vedeli, da lahko zmagamo le z močnim tempom in obrambno naravnano igro, saj ni nujno, da na nevtralnem igrišču vedno dobro zadevaš v napadu. V zadnjih dveh mesecih smo res garali, vsaka tekma je nekaj pomenila. V ABA ligi za obstanek, v slovenski ligi za uvrstitev na drugo mesto pred končnico, vmes smo igrali še pokal. Imeli smo tudi smolo s poškodbami, manjkali so nam po štirje nosilci igre, a se o tem ni govorilo, tako kot pri nekih drugih ekipah. Zato je ta uspeh še večji in kapo dol fantom."

Luka Lapornik, kapetan Krke in MVP turnirja: "Zavedali smo se, da bo to težka tekma. Po včerajšnji zmagi je bilo težko umiriti glave in se zbrati za tekmo, za katero je praktično cela Slovenija pričakovala, da jo bomo dobili in osvojili naslov. Imeli smo nekaj težav s tem in to se je poznalo na parketu. Vseeno nam je uspelo nekako stisniti do konca in zasluženo smo osvojili pokal."

Luka Lapornik

Po osvojitvi pokala Spar


Trener Krke Dalibor Damjanović

Po osvojitvi pokala Spar