frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Šport Beograd/Novo mesto

Košarkarji Krke poraženi v Beogradu

Piše: KK Krka/STA

Čas objave:
02.12.2019 08:45

Košarkarji Krke so doživeli peti poraz v ligi Aba in znova zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček (4-5). Na gostovanju v Beogradu so morali priznati premoč Partizanu, ki je slavil zmago s 102:80.

Novomeščani so priključek držali skoraj do konca prvega polčasa, oziroma, dokler so zadevali mete za tri točke. V prvem polčasu so trojke metali 8:17, vseeno pa so že ob odmoru zaostajali za devet točk.

Razlika je v nadaljevanju hitro poskočila na dvajset točk, tako da je bil preostanek tekme zgolj formalnost. Na koncu je bilo zanimivo razmerje dosojenih osebnih napak, 31:20 v korist Krke in posledično prostih metov. Partizan jih je imel na voljo kar 40 ali 21 več od Krke, zadel pa jih je 37 (92,5 %).

Pri Krki je s 24 točkami izstopal Glenn Cosey (trojke 5:8), 15 pa jih je dosegel Marko Jošilo (trojke 3:5).

Izjavi po tekmi:

Vladimir Anzulović, trener Krke:
„Čestitke Partizanu. Ni veliko za povedati. Bili so boljši, z veliko energije so šli v tekmo in videlo se je, da so spočiti. Ne morem se znebiti vtisa, da smo imeli svoje priložnosti, a na koncu te majhne stvari prinesejo razliko. Pripravljali smo se za tekmo, a nismo uspeli tega ostvariti in Partizan je zasluženo zmagal."
Andrea Trinchieri, trener Partizana:
„Neprijetno je 40 minut igrati in se braniti proti moštvu s petimi strelci na parketu. V drugem polčasu smo bili veliko boljši, igrali smo konkretno. Ni bilo fantastično, a naredili smo posel, kot je bilo treba. Imeli smo dosti energije, videlo se je, da smo se spočili."
Krkaši so v ligi ABA s štirimi zmagami in petim porazi deveti. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 7. 12., ob 20.00 gostili Mornar iz Bara, pred tem pa jih v sredo, 4. 12., čaka tekma domačega prvenstva v Podčetrtku. 

Krka bo 7. decembra v desetem krogu gostila Mornar.