Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Košarkarji Krke še naprej neporaženi

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2021 21:55

Košarkarji Krke so v 6. krogu lige Nova KBM premagali Nutrispoint Ilirijo z 90:80 (18:30, 46:48, 71:66).

Košarkarji Krke tudi po derbiju 6. kroga ostajajo edina neporažena ekipa v ligi Nova KBM. Proti najprijetnejšemu presenečenju sezone, novincem v elitni druščini iz Ljubljane, so po dobri predstavi v drugem polčasu zmagali z 90:80. Nutrispoint Ilirija je doživela drugi poraz v sezoni, prvega po štirih zaporednih zmagah oziroma po dobrem mesecu in prvem krogu 2. oktobra, ko je doma izgubila s predstavnikom iz Šenčurja.

Zasedba Saše Dončića je dolgo časa ogrožala favorizirano Krko, na koncu pa so Novomeščani vendarle uveljavili svoje kvalitete in s serijo trojk zlomili odpor gostov. Ključni vlogi sta odigrala Rok Stipčević (5 podaj, trojke 7:16), ki je s 33 točkami postavil drugi najboljši točkovni izkupiček v novi sezoni lige Nova KBM in prevzel vodstvo na lestvici strelcev (povprečje 20,6 točk), ter Luka Lapornik, ki je zbral 24 točk (trojke 6:12). Oba igralca sta imela na koncu statistični indeks 30, skupaj pa sta dosegla trinajst od sedemnajstih trojk Krke.



Tako je Krka drugi polčas dobila s 43:32 in izničila prednost Ilirije Nutrispointa iz začetka druge četrtine 32:18. Pri gostih je Dan Duščak zbral 17 točk (trojke 5:13, 5 podaj), po šestnajst sta jih prispevala Miha Cerkvenik in Blaž Habot (6 skokov), enajst pa Saša Ciani (11 skokov).

Krka bo naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrala 16. novembra v Domžalah, Ilirijo pa 13. 11. doma čaka obračun z ECE Triglavom.