Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

Luis Enrique Ekipa24.si

Neee, tega ne bi smeli narediti! Tako surovo se je...

Šport Sarajevo

Košarkarji Krke še naprej stoodstotni v ligi Aba2

Piše: STA/ RK

Čas objave:
24.11.2022 07:51

Košarkarji Krke so v četrti tekmi tretjega turnirja lige Aba2 v Sarajevu premagali Skopje s 93:83 (18:21, 43:31, 71:54). Po četrti zmagi v nizu so se tudi zavihteli na vrh razpredelnice v tem regionalnem tekmovanju.

Krkaši so začeli v petorki Rok Stipčević, Leon Stergar, Miha Škedelj, Radosav Spasojević in Mate Vucić. TFT Skopje je povedel s 7-2, potem pa so Krkaši s sedmimi zaporednimi točkami sredi prve četrtine prišli do prvega vodstva (9-7). Ob koncu prve četrtine so bili v vodstvu ponovno gostje. Bilo je 21-18. Drugo četrtino so bolje odprli košarkarji iz Skopja, ki so z delnim izidom 8-1 sredi 14. minute prišli do dvomestne prednosti (29-19), potem pa so jim naši košarkarji do konca polčasa dovolili le še en sam koš. Krkaši so tako z delnim izidom 24-2 do konca polčasa prišli do vodstva za 12 točk (43-31).

Sredi tretje četrtine se je TFT Skopje približal na sedem točk zaostanka (55-48), potem pa so Krkaši z delnim izidom 13-2 ušli na +18 (68-50), po 30. minutah pa je bilo 71-54. V zadnji četrtini so le še mirno branili dvomestno prednost in na koncu prišli do zaslužene zmage.

5x Krkin naj:

  • Najboljša strelca: Mate Vucić in Jan Špan 13
  • Največ skokov: Mate Vucić 7
  • Največ asistenc: Rok Stipčević 7
  • Največ pridobljenih žog: Andrej Stavrov 2
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Mate Vucić 16

    Izjava po tekmi:

Gašper Okorn, trener Krke: »Nam ni lahko igrati tekme, v kateri smo absolutni favorit, saj moraš to tudi dokazati na terenu. Za trenerja je to težko, saj mora prepričati igralce, da nič ne pride samo o sebe. To se je pokazalo v prvem polčasu, dokler nismo z našo obrambo in energijo naredili delni izid 24-2 in preobrnili tekmo. Pred tem smo kar nekaj igral, čakali in šli v ritem TFT-ja, ki je moštvo, ki nabira izkušnje in igra brez pritiska, in taki so najbolj nevarni. Zadovoljen sem, kako smo razporedili minutažo, vsi so nekaj odigrali in vpisali smo zmago. A že jutri bo šla ta tekma v pozabo.«

Zasedba iz dolenjske prestolnica je imela le v uvodni četrtini nekaj težav s tekmico iz Severne Makedonije. Nato je zaigrala zbrano in odgovorno, drugo četrtino dobila s 25:10, tako da se je na veliki odmor odpravila z vodstvom 43:31.

Izbranci Gašperja Okorna so imeli tudi v drugi polovici tekme vse vajeti igre v svojih rokah in brez težav dosegli četrto zmago. Pri Krki sta bila najbolj učinkovita Jan Špan in Mate Vucić. Oba sta dosegla po 13 točk, slednji je pobral še sedem žog pod obema obročema in prispeval tri podaje.