Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Koper

Košarkarji s polno paro trenirajo za evropsko prvenstvo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.08.2015 10:21

Slovenska košarkarska reprezentanca vstopa v zaključni del priprav za septembrsko evropsko prvenstvo. V naslednjih osmih dneh bo odigrala zadnjih pet prijateljskih tekem; najprej tri v treh dneh na turnirju za pokal Adecco v Kopru, nato pa še v četrtek in soboto dve s svetovnimi podprvaki Srbi.

(foto: frankconlon.com)

V Kopru bodo tekmeci Ukrajina, Finska in Italija. Vse tekme bodo ob 20.05, zahtevni nasprotniki, predvsem Italija, pa bodo selektorju Juretu Zdovcu dali odgovor, kako dobro so fizično pripravljeni njegovi varovanci. V zadnjih dvanajstih dneh se je namreč reprezentanca posvetila piljenju taktičnih zamisli in stopnjevanju telesne moči.

Selektor Zdovc bo imel v dvorani Bonifika na voljo trinajst košarkarjev, torej enega preveč za evropsko prvenstvo. Kot je dejal, bo najverjetneje moral ekipo zapustiti eden od visokih igralcev, kar pomeni, da bodo pod drobnogledom predvsem Žiga Dimic, Miha Zupan in Saša Zagorac.

Vse tri tekme bo mogoče spremljati na ekranih TV Slovenija. Vstopnice za prvi dve srečanji so 10 evrov, za obračun z Italijo v nedeljo pa 12 evrov. Na voljo je tudi posebna akcija družinskega popusta štirih vstopnic za ceno treh.

Slovenija je doslej v pripravah na EP; ki se bo v Zagrebu začel 5. septembra, odigrala pet prijateljskih tekem; tri je dobila (Nova Zelandija, Avstralija, Poljska), dve pa izgubila (Avstralija, Latvija).