mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Santiago de Chile

Kosi, Hadalin in Štuhčeva na stopničkah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.08.2015 09:33

Alpski smučarji in smučarke so nastopili na tekmah državnega prvenstva Brazilije in južnoameriškega pokala v Čilu. V Valle Nevadu sta v moškem veleslalomu Klemen Kosi in Štefan Hadalin osvojila drugo in tretje mesto. V ženskem superveleslalomu južnoameriškega pokala pa je Ilka Štuhec osvojila drugo mesto.

Na veleslalomski tekmi je zmagal Francoz Theo Leleu, Kosi je nabral 15 stotink sekunde zaostanka, Hadalin pa je na tretjem mestu zaostal 29 stotink sekunde. V prvo deseterico se je z devetim mestom uvrstil še Miha Hrobat (+ 1,43).

V superveleslalomu za južnoameriški pokal je Kosi kot najboljši Slovenec in edini v prvi deseterici pristal na četrtem mestu tik pod stopničkami. Zaostal je osem desetink za zmagovalcem Nemcem Klausom Brandnerjem, drugi je bil Hrvat Natko Zrnčić Dim, ki se je na progi zadržal le stotinko sekunde več, tretji pa Nemec Josef Ferstl (+ 0,26). V moški konkurenci je bilo sicer na startu osem Slovencev.

Na superveleslalomski tekmi južnoameriškega pokala je Štuhčeva (+ 0,55) kot edina Slovenka zaostala le za Čilenko Noelle Barahona, na tretjem mestu je pristala Britanka Cara Brown (+ 0,78).