srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

doncic (2) Ekipa24.si

To je realnost Dallasa brez Dončića: Mavericksi ...

Nekateri poznavalci se bojijo, da je vse skupaj bila le farsa in da Meghan vodijo politični apetiti Odkrito.si

Uničila kraljevo družino in zapustila Harryja?

maze shiffrin pm Ekipa24.si

Še vedno mislim, da si ti ena ... Shiffrinova o ...

Šport KK, Velenje

Krčanom zmaga, Trebanjcem poraz

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
26.04.2013 22:23

Rokometaši Krškega so v 6. krogu končnice 1. NLB Leasing lige (skupina od 7. do 12. mesta) premagali Jeruzalem Ormož z 31:29 (15:16).

Rokometaši Krškega so že nekaj časa na zadnjem mestu skupine od 7. do 12. mesta. Danes so sicer dosegli drugo zaporedno zmago in se vsaj začasno predzadnji Sevnici približali na točko zaostanka, a nimajo nobenih možnosti za obstanek med prvoligaši.

Začetek tekme je minil v izenačeni igri, ekipi pa sta se izmenjavali v vodstvu. Proti koncu prvega dela so domači prišli do štirih golov naskoka (12:8), ki pa jih niso znali obdržati. Ormož je namreč najprej izenačil na 14:14, z zadnjim zadetkom v prvem delu pa nato tudi povedel s 16:15.

V nadaljevanju se je zgodba obrnila. Gostje, strelsko je bil tokrat s šestimi goli najbolj razpoložen Nejc Žmavc, so najprej vodili z 19:16 in 20:17, vendar se je prednost hitro stopila. Pri 23:23 sta tako ekipi začeli znova, bolj zbrani pa so bili domači. Jaka Ferkulj (skupno devet golov) in Luka Koprivc s tremi goli od štirih v zadnjih 15 minutah tekme sta poskrbela za najvišje vodstvo na dvoboju (30:25), pet golov pa gostom iz Ormoža ni več uspelo nadoknaditi, čeprav so se ob koncu spet povsem približali (30:29).

Trimo s porazom

Rokometaši Gorenja Velenja pa so v skupini od 1. do 6. mesta premagali Trimo Trebnje z 38:31 (19:10).

Domači rokometaši so brez težav upravičili vlogo favoritov v današnjem dvoboju. Vodilno moštvo lige ni dovolilo Trebanjcem nobene možnosti in je že z začetnih 6:1 pokazalo, da bodo gostje v Velenju težko iztržili kaj drugega kot znosen poraz. Trener gostov Ivan Vajdl je skušal najti pot do boljšega rezultata tudi z minuto odmora, a ni pomagalo; domači so nadaljevali poletno in se v prvem polčasu ustavili pri 19 golih.

V nadaljevanju se je pri Trimu razigral Staš Skube - od 13 golov na tekmi jih je devet dosegel v drugem polčasu -, toda imel je premalo pomoči soigralcev, da bi lahko ustavili velenjski nalet. Marko Bezjak in Marko Dujmovič (oba po sedem golov) ter najboljši strelec domačih Jure Dolenec z osmimi so tudi v drugih 30 minutah narekovali oster ritem. Velenjčani so imeli večji del nadaljevanja osem ali devet golov naskoka in približno takšna prednost je ostala tudi pri končnem izidu 38:31.