aplikacija nijz, qr koda Svet24.si

To so izjeme PCT, ki veljajo od danes

E-rt5UUX0AMoHl3 Svet24.si

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo ...

241995703_4358899604187928_2482871352667586705_n Svet24.si

FOTO: Padel v potok ob trboveljskem dimniku

pocivalsek telice-facebook copy Reporter.si

Kongres kozjanskega bika Zdravka Počivalška: s ...

10182088 Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

doncic prepelic slovenija pm Ekipa24.si

NORO! Ste videli, koliko bo slovensko ...

Šport Novo mesto

Na Portovalu popoldan že 32. atletski miting

Piše: STA

Čas objave:
14.07.2021 07:04

Novo mesto bo danes ob 16. uri gostilo 32. mednarodni atletski miting, ki bo šesti v seriji tekmovanj za mednarodno ligo Telekom Slovenije. Ta se bo z zadnjima tekmama zaključila septembra v Mariboru in Ljubljani. Prvi imeni tekme bosta Kristjan Čeh in Tina Šutej, ki bosta zadnjič preverjala formo pred olimpijado v Tokiu.

Med atleti in atletinjami iz devetih držav, Bosne in Hercegovine, Cipra, Češke, Hrvaške, Madžarske, Italije, Poljske, Srbije in Slovenije, bosta zagotovo v ospredju Čeh in Šutejeva. Čeh se vrača iz estonskega Tallinna, kjer je ubranil naslov evropskega prvaka do 23 let v metu diska, Šutejeva pa je marca v poljskem Torunu osvojila srebrno medaljo v skoku s palico na evropskem dvoranskem prvenstvu.

Čeh, vodilni v točkovanju slovenske lige, je po lepi lanski sezoni letos še nadgradil dosežke, dvakrat presegel magično mejo 70 metrov, drugi je na svetovni lestvici izidov sezone. Evropski rekorder do 23 let je v tej sezoni ob zmagah na drugem mestu nekajkrat zaostal le za svetovnim prvakom iz Švedske Danielom Stahlom.

Na stadionu Portoval bo Maja Mihalinec Zidar skušala v zadnjih pripravah na OI še nadgraditi tek na 200 metrov. Dobro tekmico bo imela v ciprski prvakinji Anni Ramonni Papaioannou.Neja Filipič, ki je za las zaostala za normo za olimpijado v troskoku, se bo v skoku v daljino pomerila z Madžarko Diano Lesti, obe atletinji imata letošnji najboljši znamki prek 6,50 metra.

Moški sprinterski obračun na 100 metrov bo v znamenju najhitrejšega domačina Matevža Šušteršiča in Srba Aleksa Kijanoviča, ki ima prijavljen rezultat 10,41. V memorialni disciplini Marijana Špilarja v metu kopja se bodo pomerili stari znanci Dejan Mileusnić iz Bosne in Hercegovine, Srb Vedran Samac in slovenski rekorder Matija Kranjc.

V okviru mednarodnega mitinga bo potekal tudi miting mladih.