sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Stankica Njena.si

Sanjska Stankica osupnila z golo podobo na ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Šport

Krka danes s Heliosom

Piše: R.K.

Čas objave:
24.10.2022 08:45

Novomeški košarkarje Krke bodo danes ob 18. uri v 4. krogu Lige Nova KBM gostovali pri domžalskih Helios Sunsih. Domžalčani so letos odlično začeli sezono, saj imajo tako kot naši košarkarji 5 zaporednih zmag. V Ligi Nova KBM so premagali Hopse, Terme Olimia in LTH Castings, v 2. ABA ligi pa Šenčur in Široki.

Izjava pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke: »Helios je v odlični formi, kar je pokazal tudi na turnirju 2. ABA lige na Zlatiboru, kjer je v obeh tekmah dokaj prepričljivo odpravil svoje tekmece. Imajo zelo talentirano napadalno ekipo, ki v napadu igra na krilih Mahkovica in je sposobna dosegati veliko število točk. Naša naloga tako ne bo lahka, a imamo svoje cilje, svoje naloge in želimo v Domžalah prikazati nekoliko boljšo predstavo kot v tekmah na Zlatiboru. Menim da bo šlo za izenačeno in dobro predstavo trenutno dveh najboljših moštev v slovenski ligi.«

Da bi zavedanje o resnosti problematike še bolje razširili v športnem, pogosto preveč moško naravnanem okolju, so se pri Helios Sunsih skupaj z organizacijo Europa Donna Slovenija odločili tekmo posvetiti Roza oktobru, mesecu, ki je posvečen ozaveščanju o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Za vse obiskovalke ob vstopu v dvorano pripravljajo drobno presenečenje, za dekleta pa pripravljajo tudi pester spremljevalni program in nagradne igre. Hkrati bodo tekmo izkoristili tudi za začetek akcije »Bodi z nami v dvorani (ne za ekrani)!«, s katero želijo mladina v čim večjem številu vrniti na in ob športna igrišča, da športne dogodke pospremijo v živo in ne preko družabnih omrežij.

Gašper Okorn pred tekmo s Helios Suns