Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Krka danes s Partizanom

Piše: R.K.

Čas objave:
28.01.2022 06:13

Košarkarje Krke v 18. krogu Admiralbet ABA lige čaka domača tekma z beograjskim Partizanom, ki je trenutno s 13 zmagami in tremi porazi drugouvrščeno moštvo na lestvici.

Tekma bo v Športni dvorani Leona Štuklja danes ob 17.00, zaradi epidemioloških ukrepov bo lahko v dvorani le omejeno število ljudi.

Na tekmi bomo izvedli tudi nagradno igro Triglav met za 5000 evrov, kjer bo lahko eden od srečnih gledalcev prišel z metom s sredine igrišča do nagrade, ki jo podarja naš sponzor Zavarovalnica Triglav.

Šlo bo za 12. medsebojno ABA ligaško tekmo teh dveh moštev v Novem mestu. Krkaši so dobili tri, nazadnje v lanski sezoni, ko so zmagali z 69:50. Bo pa to prvo gostovanje Partizana pod vodstvom najtrofejnejšega evropskega trenerja Željka Obradovića, ki pa je v Novem mestu v tekmah Suprolige in Evrolige trikrat vodil Panathinaikos. Dobil je dve tekmi, v sezoni 2001/02 , ko je s Panathinaikosom postal evropski prvak, pa so bili Krkaši na krilih Jake Lakoviča, Mate Skelina, Bore Gnjidića in ostalih boljši za točko.

Izjavi pred tekmo:
Dalibor Damjanović, trener Krke:
»Že v petek nas čaka nova tekma s Partizanom, s katerim smo prvo tekmo na njihovem parketu zelo visoko izgubili. Za nas je to, kljub temu, da igramo doma, ena lažjih tekem v AdmiralBet ABA ligi, kajti Partizan je izraziti favorit v tej tekmi. Po drugi strani pa gre za našo najtežjo tekmo v tem tednu, saj bo to že naša četrta tekma v zadnjih osmih dnevih. Morali bomo biti močni, čvrsti, morali bomo imeti zadostno mero energije. Motivacije nam zagotovo ne bo manjkalo, tu bo glede te tekme naš najmanjši problem. Ne bomo se smeli ustrašiti nasprotnika, saj pričakujem, da bodo po porazih v zadnjih tekmah proti Megi in Turk Telekomu zelo motivirani. Njihov zelo izkušeni in vrhunski trener Željko Obradović bo zagotovo pričakoval reakcijo svojih igralcev, zato bodo moji fantje morali biti pripravljeni, da res dajo svoj maksimum, ne glede na utrujenost, netreniranje, na število tekem v zadnjem tednu, kajti pričakujemo lahko res zelo močnega in motiviranega nasprotnika. Upam, da bomo dali vse od sebe, da bo vse na tekmi korektno in si želim veliko število naših navijačev, da nam bodo pomagali najbolje, kar se da. Pričakujem pa seveda tudi veliko število navijačev Partizana. Želim si, da damo dober odpor, odigramo, kar se da dobro, kako se bo izšlo, pa bomo videli po tekmi.«

Leon Stergar, igralec Krke:
»Partizan je viden udeleženec ABA lige in vseh močnejših evropskih tekmovanj. So zelo dobro moštvo, s številnimi kakovostnimi posamezniki in vrhunskim trenerjem, vendar pa se mi na svojem domačem parketu ne mislimo predati. Borili se bomo, zato vabljeni vsi, da nas podprejo v dvorani Leona Štuklja.«

Igralec KK Krka Leon Stergar pred tekmo s Partizanom


Trener KK Krka Dalibor Damjanović