Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Domžale

Krka do zmage na gostovanju v Domžalah

Piše: KZS

Čas objave:
18.10.2018 22:12

Drugo kolo Lige Nova KBM se je začelo z obračunom domžalskega Heliosa in novomeške Krke.

V Domžalah sta se pomerili ekipi, ki sta bili po prvem kolu skupaj na vrhu lestvice, toda Krka je hitro pokazala, da namerava status favorita v tej tekmi tudi uresničiti. Visoka prednost iz prve četrtine je bila dovolj, da je Helios Suns kljub boljšemu nadaljevanju niso mogli več ujeti. Krka je prvič igrala s svojo zadnjo okrepitvijo, Blažem Mahkovicem, ki je bil v prejšnji sezoni eden nosilcev igre prav pri današnjem tekmecu Novomeščanov. V zadnji sezoni sta imeli ekipi polovično uspešnost, vsaka je dobila po dva medsebojna obračuna. Novomeščani so brez večjih težav v prvi četrtini prišli do velike prednosti in pri izidu 26:11 se je zdelo, da ne bodo imeli težjega dela. A so se Domžalčani nato pobrali, v drugi četrtini tudi sami imeli nekaj dobrih minut, z delnim izidom 8:0 pa zaostanek spravili na znosnih 33:41 ob polčasu. V tretji četrtini so prišli še bližje, na le -5 (37:42), a so nato tudi gostje stopili na plin in si spet priigrali razliko, podobno tisti z začetka tekme. Do konca pa nato ni bilo več domačih presenečenj, Domžalčani so ostali približno pri enakem zaostanku in na koncu izgubili za 12 točk. Pri domačih se je s 16 točkami izkazal Nikola Gajić, 14 pa jih je dodal Jure Besedić. Pri Krki pa sta bila najbolj učinkovita Paolo Marinelli in Dino Cinac s po 16 točkami.

V 3. kolu bo Krka 23. oktobra gostila Ilirijo, Domžalčani pa bodo 27. oktobra gostovali pri Hopsih Polzeli.  V soboto bo Primorska gostovala v RogaškiSlatini, Zlatorog se odpravlja v Šentjur. Drugo kolo se bo zaključilo v nedeljo z obračunoma Ilirija : Šenčur in Petrol Olimpija : Hopsi Polzela.


Jovan Beader, trener Helios Suns:
" Čestitke Krki za zmago, mi imamo trenutno preveč težav znotraj ekipe, da bi se taki ekipi lahko bolje zoperstavili.Z zmanjšano rotacijo igralcev, predvsem pa brez pravega igralca na položaju štirice, je težko igrati. Po naporni tekmi pred dvema dnevoma fantom nimam kaj zamerit, upam samo, da se bomo čim prej sestavili, začeli normalno trenirat in kmalu prišli tudi do kakšne zmage."

Simon Petrov, trener Krke:
" Veseli me, da smo uspeli na vedno vročem gostovanju v Domžalah odigrati solidno tekmo in osvojiti novi dvetočki, kar je super popotnica za prihajajoče tekme. Upam, da bomo naslednjič pokazali le malce več zbranosti."