900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Krka doma odpravila lokalnega tekmeca

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2023 07:57

Novomeščani so po zmagi s 30:26 (16:13) proti lokalnim tekmecem iz Ivančne Gorice zadržali četrto mesto med elito, dve tekmi pred koncem sezone pa imajo še naprej dve točki več od Ribničanov. Z njimi se bodo v prihodnjem, 25. krogu pomerili v gosteh.

Varovanci trenerja Mirka Skoka so si v prvi polovici dvoboja dvakrat priigrali lepo prednost šestih golov (14:8 in 15:9), v začetku drugega polčasa pa povsem popustili, kar so Ivančani izkoristili in povedli s 17:16.V nadaljevanju so se krkaši po toplo- hladni predstavi le zbrali. Devet minut pred zadnjim zvokom sirene so ekipi SVIŠ-a znova ušli za pet golov (26:21) ter razrešili vse dvome o zmagi. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Knavs in Vojislav Vukić, ki je bil s strani obeh trenerjev na koncu razglašen za najboljšega posameznika tekme. Knavs, vodilni strelec lige NLB, je dosegel 12, Vukić pa šest golov. V gostujoči je Andraž Justin dosegel šest, Klemen Sašek pa štiri zadetke.

Novomeška ekipa bo, kot že omenjeno, v predzadnjem krogu gostovala v Ribnici, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila ormoški Jeruzalem.

Izjave po tekmi

Vojislav Vukić, igralec MRK KRKA: »Čestital bi ekipi Sviša na fer in korektni igri. Pokazali smo, da smo boljši in da je naša dvorana Marof neosvojljiva trdnjava. Tudi navijačem bi se rad zahvalil, saj nas vedno bodrijo. Do konca sta nam ostali še dve tekmi, gremo po tisto, kar smo si že na začetku sezone želeli. Upam le, da ostanemo zdravi in da se na koncu veselimo četrtega mesta in uvrstitve v Evropo.«

Jaka Glavan, vratar RK SVIŠ: »Poskušamo premešati štrene vsaki ekipi in vzeti, kar se da. V drugem polčasu smo pokazali boljšo igro, se po zaostanku šestih golov vrnili v igro ter celo povedli, a nam je na koncu zmanjkalo malo moči in koncentracije. Čestital pa bi domačinom za odlično odigrano tekmo.«

Statistika

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič 1, Bradeško 1, Avsec 2, Grojzdek, Knavs 12 (5), Vukić 6, Stanojević, Rašo 3, Nosan 2, Kukman 3, Windischer, Matko.

RK Sviš Ivančna Gorica: Komar, Struna, Glavan, Bevec 3, Cirar 1, Justin 6 (1), Abramović 3, Zavodnik 3, Tekavčič 2, Omahen 1, Kutnar, Pirnat, Marojević 2 (1), Sašek 4, Kompare, Košir 1.

Sedemmetrovke: Krka 7 (5), Sviš Ivančna Gorica 5 (2).

Izključitve: Krka 12, Sviš Ivančna Gorica 8 minut.

Rdeči karton: /.