Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka doma zmagala

Piše: STA

Čas objave:
04.03.2020 07:51

Košarkarji Krke so včeraj, v 2. krogu lige Nova KBM za prvaka, doma premagali Hopse Polzelo s 76:75 (16:15, 28:42, 55:62). Krka je vpisala prvi par točk v ligi Nova KBM za prvaka, potem ko je v uvodu klonila proti Cedeviti Olimpiji, Hopsi pa so po zmagi proti Helios Suns prvič ostali praznih rok.

Tekma je bila nadvse razburljiva, odločitev pa je padla dobesedno v zadnjih sekundah. Na domači strani je bil junak Dalibor Đapa, ki je 1,3 sekunde pred koncem zadel dva prosta meta, na drugi strani igrišča pa je priložnost za zmago zgrešil Simo Atanacković, ki je bil ob polaganju deležen čvrste obrambe domačega igralca.

krka---hopsi, kk-krka, novo-mesto
Krka - Hopsi
Foto: KK Krka

Hopsi, ki so dobili drugo četrtino s 27:12, so imeli ob glavnem odmoru štirinajst točk prednosti, v 29. minuti pa so še vedno vodili z 62:53. Krka se je vrnila v igro v zadnji četrtini; v 33. minuti je prešla v ospredje s 63:62.

Tekmo bi lahko Novomeščani odločili sebi v prid še pred končnico - slabi dve minuti pred koncem so povedli s 74:69, toda koši Anthonyja Collinsa (10 točk 9 podaj), Mihe Vašla (11 skokov) in Sandija Čebularja (20 točk) sedemnajst sekund pred koncem so Hopse vrnili v vodstvo (75:74).

V zadnjem napadu Krke je Đapa ohranil mirno kri s kazenske črte, Atanacković pa se je po zgrešenem metu še nekaj časa pogovarjal s sodniško trojko, ki obrambe igralca Krke ni ocenila kot osebno napako.

krka---hopsi, kk-krka, novo-mesto
Krka - Hopsi
Foto: KK Krka

Največ točk za domačo ekipo, ki je nastopila brez poškodovanega prvega strelca Luke Lapornika, je dosegel Glenn Cosey - 18, od tega dvanajst v drugem polčasu.

V tretjem krogu bo Krka gostovala v Rogaški Slatini (10. 3.), Hopse pa doma čaka Koper Primorska (11. 3.).