Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Šenčur

Krka po podaljšku boljša od Šenčurja

Piše: STA

Čas objave:
21.03.2021 19:21

Z nedeljsko tekmo v Šenčurju, kjer so gostovali košarkarji Krke, se je zaključilo 4. kolo drugega dela tekmovanja v Ligi Nova KBM. Oslabljeni Gorenjci so odigrali odlično tekmo, a so v zelo napeti tekmi na koncu, po podaljšku, igralci Krke vseeno odnesli zmago.

Krka je z neverjetnim preobratom v zadnjih sekundah rednega dela prišla do podaljška in kasneje zmage na gostovanju pri ekipi Gorenjske gradbene družbe iz Šenčurja, ki je nastopila močno oslabljena. Junak je bil Nejc Barič.

Devet domačih košarkarjev - poleg Rama Rizvića je tokrat manjkal tudi prvi strelec prvega dela lige Nova KBM Dino Murić - je bilo 25 sekund pred koncem tekme na pragu velikega dosežka. Vodili so z 92:87.

Krka je krenila v enega zadnjih napadov in ob košu Nejca Bariča izsilila še dodatni prosti met. Razlika je bila le še dve točki, a Šenčur je imel žogo. Takoj jo je izgubil Jan Strmčnik in Krki ponudil novo priložnost. Barič je s košem izenačil tekmo, vseeno pa so imeli domači še pet sekund za zadnji napad. Po minuti odmora je do neoviranega meta prišel Dražen Bubnić in za las zgrešil.



Sledil je podaljšek, v katerem je Krko vnovič rešil Nejc Barič (15 točk, 7 skokov, 5 podaj). Ggd Šenčur se je dobro minuto pred koncem prebil v ospredje (98:97) in tam ostal vse do 15 sekund pred iztekom časa, ko je Barič s strani zadel trojko za 100:98. Na drugi strani je Dražen Bubnić še enkrat poskusil z metom za tri točke in bil znova premalo natančen.

Pri domačih, ki so sicer vodili večji del tekme (v 28. minuti z 69:58) sta izstopala Hasan Rizvić z 21 točkami in Jan Novak z dvajsetimi, v vrstah Krke pa sta bila ob Bariču najbolj razpoložena Vasilije Vučetić (17 točk) in Rok Stipčević (15 točk, 7 podaj).

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo tekmo 5. kroga igrala 31. marca v Domžalah, Krka pa bo naslednjič na parket stopila že čez 48 ur, ko bo v dvorani Leona Štuklja gostila zasedbo Cedevite Olimpije.