cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Zavrč

Krka po preobratu s porazom iz Zavrča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2015 18:51

V zadnjem obračunu jesenskega dela NK Krka gostuje v Zavrču.

Prva liga, 22. krog, danes ob 18.00:
ZAVRČ - KRKA 2:1 (0:1)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Zupančič (Moravče).
* Strelci: 0:1 Mojstrović (5.), 1:1 Vučkić (76./avtogol), 2:1 Tahiraj (86.).
* Zavrč: Kovačić, Glavina, Cvek, Riera, Glavica, Antić, Datković, Pihler, Tahiraj, Batrović (od 70. Tuđan), Kokorović (od 46. Golubar).
* Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Gliha (od 88. Aniekan), Mojstrović, Ejup, Kostanjšek (od 81. Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Dangubić (od 71. Perić).
* Rumena kartona: Pihler; Vučkić.
* Rdeči karton: /.

Zavrčani so malo popravili vtis zaključka jesenskega dela sezone. Potem ko so v zadnjih devetih krogih dosegli le zmago, so na deseti tekmi zapovrstjo dodali drugo, prvo po zadnjih petih obračunih. Ob tem so prvič v sezoni premagali Novomeščane. S tem so se na petem mestu še malce oddaljili od spodnjega dela lestvice, Krka pa zaenkrat ostaja v krogu štirih ekip s po 22 točkami od šestega do devetega mesta.

Novomeščani so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev, ki so ga zadržali do konca polčasa, čeprav so imeli več od igre domači.

Med drugim je v 20. minuti Dejan Glavica poskusil v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. Nevarnih strelov sicer ni bilo veliko, Mitrović pa je imel nekaj težav po poskusu Alberta Riere v 43. minuti, a je žogo še pravočasno ustavil.

Uvod drugega polčasa je bil zelo živahen. Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači na voljo enajstmetrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge.

Filip Dangubić je malce zatem na drugi strani meril le malce premalo natančno, v 55. minuti pa je Matija Kovačić obranil še strel Nane Welbecka iz bližine. Priložnosti so si sledile ena za drugo, v 62. minuti pa je Riera s prostega strela s 25 metrov zadel prečko.

V 76. minuti pa so domači izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so domači povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu oziroma podaji Tuđana.

Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja.