benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport

Krkaši z novo okrepitvijo proti Borcu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2021 08:00

Košarkarje Krke danes ob 19. uri čaka pomembna domača tekma AdmiralBeta ABA lige z Borcem iz Čačka. V ekipi bo tudi novi član ameriški igralec Adonis Thomas.

Izkušeno moštvo iz Čačka, za katerega igra lepo število znanih igralcev, kot so Ilija Đoković, Duda Sanadze, Sava Lešić, Marko Pecarski, Ivan Marinković, itn., ima po osmih krogih dve zmagi, eno manj od Krkašev. Doma so premagali Mego, v gosteh pa Mornar. Izgubilo so na domačem parketu s Cedevito Olimpijo, Partizanom in Cibono, v gosteh pa z Igokeo, Zadrom in SC Derbyjem.

V medsebojnih tekmah v lanski sezoni sta obe moštvi zmagali v gosteh. v Čačku je bilo 90:86 za Krkaše, v Novem mestu pa 94:74 za Borac.



Dalibor Damjanović, trener Krke: »Trenutni položaj Borca na lestvici AdmiralBet ABA lige ni realen, saj igrajo dobro in imajo dobro moštvo. V dosedanjem delu so imeli nekaj tesnih porazov, predvsem na domačem parketu. Dejstvo pa je, da v gosteh igrajo drugače. So zelo napadalni. Vsi igralci, razen centra Marinkovića, znajo zadevati za tri točke, in tu bo treba največ narediti v obrambi. V obrambi znajo igrati agresivno po celem terenu, lahko igrajo različne »match up« obrambe. Mi se bomo skušali kar najbolje pripraviti na tekmo. Igramo doma, moramo biti hrabri, odločni in seveda igrati na zmago. Ne vem, v kakšni postavi bomo nastopali. Imamo novega igralca, Adonisa Thomasa. Pokušali ga bomo uvesti v trening, je pa odvisno od tega, kako se bo počutil, glede na to, da je šele pripotoval iz ZDA. Če nam bo lahko pomagal, bo seveda dobrodošlo. Od igralcev, ki bodo v postavi, pričakujem njihov maksimum, tako da poskusimo odigrati čim bolje, s čim manj napakami in s čim večjo koncentracijo. Volje in želje po zmagi nam ne bo primanjkovalo, tako kot nam ju ni niti v torkovi tekmi s Heliosom, ko smo se po zaostanku za 16 točk povsem vrnili, pa nam je potem žal zmanjkalo moči.«

Rok Stipčević, igralec Krke: »Proti Borcu igramo na domačem terenu. Naredili bomo vse, da na njem še naprej ostanemo neporaženi. Bo izredno težko, saj se borimo s pomanjkanjem igralcev zaradi bolezni in poškodb. Pričakujemo zelo zahtevno tekmo. Borac je v zadnjem krogu izgubil doma s Cibono, mi v gosteh s Splitom, tako da bomo oboji iskali zmago v medsebojni tekmi. A prihajajo v Novo mesto. Morali bomo dobesedno krvaveti za vsako žogo, se boriti, se spodbujati. Seveda bomo morali izpolnjevati tudi taktična navodila strokovnega štaba, a predvsem morata biti pri nas prisotni želja in volja. Le tako lahko izborimo zmago. Borac je glede na lani precej spremenjen, trener pa je ostal isti. So dobro sestavljeni, imajo 10 igralcev, ki lahko igra. Tudi novince že poznamo iz preteklih sezon v drugih ABA ligaških ekipah. Na vsaki poziciji imajo dva enakovredna igralca. A vseeno se moramo osredotočiti na nas, Borac pa spoštovati, a se ga ne bati.«