Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Krka tudi na Hardeku pokazala svojo moč

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 08:26

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v soboto v 17. krogu Lige NLB gostovali v dvorani Hardek v Ormožu. Njihov tekmec je bila osmouvrščena ekipa RK Jeruzalem Ormož, ki se še vedno krčevito bori za obstanek med elito, a jim je mero vzela borbena ekipa Krke, ki se v Novo mesto vrača z enajsto zmago v sezoni 2022/23. Končni rezultat tekme je bil 24:28.

Obiskovalci, ki so se na Hardeku znova zbrali v lepem številu, so lahko uživali v izjemno čvrsti in borbeni ter všečni rokometni predstavi. Gostitelji se favoriziranih Novomeščanov niso ustrašili, saj so bili do konca prvega polčasa vseskozi v rahli prednosti, varovanci trenerja Mirka Skoka pa so uspeli po zadetku Veljka Stanojevića prvič izenačiti v 26. minuti na 10:10, tik pred glavnim odmorom pa je Uroš Knavs Krko povedel v vodstvo. Polčas se je končal z 11:12. Prav Knavs je v začetku drugega polčasa dosegel šest zaporednih zadetkov in Krko znova popeljal v vodstvo, Ormožani pa rešitve za razpoložene farmacevte, ki so igro v obrambi še nadgradili, niso imeli. Po dokaj izenačenem dvoboju se je Krka v 44. minuti uspela odlepiti na štiri gole prednosti, Ormožani pa so nadaljevali z nervozno igro, kar je bila voda na mlin izkušenejši in kakovostnejši zasedbi iz Novega mesta. Vse upe v uspeh so gostitelji izgubili potem, ko so krkaši v končnici na krilih izjemno razpoloženega vratarja Jureta Blaževiča, ki je na tekmi zbral 18 obramb ter najboljšega posameznika na tekmi Uroša Knavsa, ki je znova blestel z dvanajstimi zadetki, vodstvo oplemenitili in na koncu povsem zasluženo slavili s 24:28 ( 11:12).

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož: "V prvem polčasu smo zamudili priložnost, da bi presenetili letos odlično Krko. V prvih dvajsetih minutah smo slabo izkoristili odlične obrambe vratarja Alena Skledarja. Obenem sploh nismo bili zbrani glede odbitih žog, ki so zmeraj končale v rokah nasprotnika. V drugem polčasu pa nismo imeli niti najmanjših možnosti za uspeh. Krka je igrala kot dobro naoljen stroj, Uroš Knavs je zabil skoraj vse mete, Juretu Blaževiču pa se je v golu Krke dobesedno snelo. Čestitke Krki na zasluženi zmagi, mi pa bomo svojo priložnost za točke iskali že na gostovanju v Krškem.”  

Uroš Knavs, rokometaš MRK Krka: "Vedeli smo, da nas v Ormožu čaka težka tekma. Strpno smo čakali na svojo priložnost. Zaključek prvega polčasa je bil odličen, prav tako začetek drugega dela, kjer smo si nabrali odločilno prednost. Gremo dalje tekmo po tekmo in prav na vsaki bomo poskušali presenetiti nasprotnika.”

Statistika:

Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 8, Pungartnik 2, Škrinjar 2, Vincek, Žuran 1, Hebar, Šulek 3, Kosi 1, Krabonja, Ćirović 7 (3), Krabonja, Kolmančič.

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič (18 obramb), Bradeško 1, Avsec 2, Majstorović 1, Grojzdek, Knavs 12 (4), Vukić 1, Stanojević 4, Rašo 1, Lončar, Nosan 2, Kukman 4, Windischer, Matko.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (3), Krka 5 (4).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 8, Krka 12 minut.

Rdeči karton: Grojzdek (33.).

Naslednji krog bo zaradi reprezentančnih kvalifikacijskih tekem za nastop na evropskem prvenstvu 2024 proti Črni gori na sporedu med 17. in 22. marcem. Novomeška ekipa bo gostila Gorenje Velenje, ormoška pa bo gostovala v Krškem.