Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Krka v Kanalu obstala na robu popolnega preobrata

Piše: R.K.

Čas objave:
10.03.2022 06:17

Odbojkarji Krke so včeraj gostovali v Kanalu ob Soči, kjer so se pomerili s Salonitom Anhovo. Novomeščanom je po zaostanku z 2:0 (prvi niz 38:36 za Salonit) skoraj uspel popoln preobrat. Skrajšani peti niz je pripadel Salonitu z 18:16.

Salonit Anhovo: Boharev 11, Jereb, Filiputti, Karnel 1, Lazar, Jeklin 1, Kavčič 2, Radosavljević 23, Kovačič, Stojanović, Vrtovec 36, Ristić 17, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačović.

Krka: Hafner 7, Erpič, Čopi 21, Travnik, Kožar, Pulko 25, Lavrič 11, Peterlin 17, Hvala, Lindič, Renko, Koncilja 7, Borin (L), Jaklič (L). Trener: Tomislav Mišin.

Domači odbojkarji so na tekmi 20. kroga nastopili brez poškodovanega mladega sprejemalca Maretiča. Kanalci so po zaslugi dobrega bloka in uspešnih protinapadov na začetku prvega niza povedli 5:0. V nadaljevanju so se gostje prebudili in znižali zaostanek prvo na 6:3 in kasneje na 8:6. Domači odbojkarji so blesteli v obrambnih akcijah. S serijo uspešnih začetnih udarcev gostujočega podajalca Hafnerja so gostje rezultat izenačili na 11:11. Po dveh uspešnih zvitih napadalnih udarcih Čopija in vodstvu gostov 12:13 je prvič na tekmi odreagiral domači trener Dačović. Dvojica Čopi in Peterlin sta bila v napadu za Kanalce nerešljiva uganka. Z asom Čopija so gostje pobegnili na 15:18. Vrtovec je z uspešnim začetim udarcem znižal zaostanek Kanalcev na 20:21. V končnici niza sta bili ekipi pri rezultatu 23:23 povsem izenačeni. Sledila je serija zaključnih žog na obeh straneh mreže. Maratonski prvi niz se je po uspešnem napadu domačega korektorja Vrtovca končal z rezultatom 38:36.


V začetku drugega niza so Kanalci po zaslugi sprejemalca Ristića povedli 8:4. Vrtovec je bil v nadaljevanju najbolj zaslužen, da so domači pri rezultatu 12:8 ohranili štiri točke prednosti. Z blokom Radosavljevića so Primorci povedli 15:11, ko je prvič v drugem nizu s polminutnim odmorom reagiral gostujoči trener Mišin. Z blokom Bohareva nad Peterlinom so domači povedli 19:14. Vodstvo domačih je zadostovalo za mirno končnico drugega niza. Z uspešnim napadom mladega domačega sprejemalca Jeklina so Kanalci izkoristili prvo zaključno in povedli 2:0.

V začetku tretjega niza igralci Krke nikakor niso mahali z beli zastavo. Z asom Pulka so povedli 9:10. Po napaki Čopija v napadu je sledilo izenačenje rezultata na 11:11. Po uspešnem bloku gostujočega blokerja Koncilije so Novomeščani povedli 13:15. Po zaslugi uspešnih napadov domačega sprejemalca Radosavljevića je sledilo izenačenje na 17:17. Pri rezultatu 19:19 je gostujoči trener Mišin izkoristil že drugi polminutni odmor v tretjem nizu. V končnici niza so gostje naredili manj napak in Kanalce pustili na 20 točki.

V četrtem nizu so gostje z asom Čopija povedli 3:5. Z blokom Karnela nad Peterlinom so Kanalci izenačili rezultat na 5:5. Domači korektor Vrtovec je bil najbolj zaslužen za ponovno vodstvo Kanalcev 12:10. Borbeni gostje so po uspešnem napadu Peterlina rezultat prvo ponovno izenačili na 13:13 in nato povedli 14:16. Pri rezultatu 14:17 je pri Kanalcih v igro na mesto Karnela vstopil podajalec Jereb. V končnici niza so gostje povedli 20:22. Po uspešnem napadu Vrtovca je domačim odbojkarjem uspelo izenačenje rezultata na 23:23. Gostujoči korektor Pulko je z zvitim napadalnim udarcem gostom priboril odločilni skrajšani niz.

V odločilnem petem nizu so gostje iz Novega mesta povedli 1:3, vendar so domači po napaki Lavriča rezultat izenačili na 3:3. Sledil je nov pobeg gostov na 4:6. Ekipi sta zamenjali igralna polja pri rezultatu 5:8. Z blokom Bohareva so Kanalci znižali zaostanek prvo na 7:9 in nato po napaki Hafnerja še na 10:11. Sledila je uspešna serija začetnih udarcev Radosavljevića in vodstvo Kanalcev 12:11. Ekipi sta bili ponovno izenačeni pri rezultatu 14:14. Po napaki Peterlina v napadu so 2 točki le ostali v Kanalu.