Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Beograd

Krka v ligi ABA tudi v prihodnji sezoni

Piše: STA/R.K.

Čas objave:
27.04.2021 10:04

Košarkarji Krke so v tekmi 26., zadnjega kroga lige Aba v gosteh izgubili z beograjsko ekipo FMP s 85:91 (30:26, 45:48, 68:66).

Košarkarji Krke so v zadnjem krogu reševali svoj status v regionalni ligi oziroma se skušali izogniti 13. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. To jim je tudi uspelo, čeprav niso zmagali na zadnji tekmi, a se je po njihovih željah razpletla druga tekma, ki je odločala o mestih pri dnu.

Split, s katerim imajo Novomeščani enak izkupiček 8-18, je izgubil na gostovanju pri Partizanu z 58:80, in ker ima Krka boljše medsebojno razmerje, je redni del lige končala na 12., Dalmatinci pa na 13. mestu.

A Novomeščani niso bili daleč tudi od uspeha na terenu, s katerim bi povsem sami odločali o svoji usodi. Večino tekme so bili povsem blizu, tudi vodili, a sta jih dve slabi obdobji, predvsem tisto v končnici tekme, oddaljili od zmage. Imeli so sicer dober strelski dan (15 trojk) in kar nekaj razpoloženih igralcev, ki so končali z dvomestnimi številkami (Nejc Barič 20, Rok Stipčević 17, Adin Vrabac in Jure Škifić po 15).

Krka je dobila prvo četrtino, potem v drugi dovolila tekmecem, da so zaostanek 32:38 v nekaj minutah spremenili v vodstvo 41:38, a so bili v tretji četrtini spet boljši in vodili za dve točki.

Usodno je bilo nato nekaj slabih minut zadnje četrtine. Po zaostanku 74:79 so sicer s trojko (zadel jih je šest) Bariča še enkrat povedli z 82:81, potem pa v je odločilnih napadih trojko zgrešil Luka Lapornik, krkaši so še izgubili žogo in FMP je z natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 17


Največ skokov: Jure Škifić 7
Največ asistenc: Nejc Barič 5
Največ pridobljenih žog: Rok Stipčević 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Nejc Barič 24


Dalibor Damjanović, trener Krke: "Na to tekmo smo se pripravljali kot na vsako drugo, seveda z mislijo, da moramo tekmo dobiti. Želja je bila velika in svojim fantom ne morem ničesar zameriti, saj so se borili in igrali do konca. Tudi FMP je odigral korektno do samega konca z željo po zmagi. Čestitke njihovim igralcem, čestitke tudi mojim fantom. Mi smo bili v res težkem ritmu, saj je to že naša šesta tekma v 11 dneh. Vsa čast, da so lahko sploh še stali na nogah. Zahvalil bi se tudi ostalim moštvom, ki so zadnjo tekmo odigrali normalno na zmago. Glede na to, da imamo dve zmagi s Splitom, ki je izgubil doma z Borcem, se mi zdi realno, da smo neposredno obstali v ligi. Splitu pa želim vso srečo v kvalifikacijah za obstanek v ligi."

Nejc Barič, igralec Krke: "Čestitke soigralcem in strokovnemu štabu za 40 minut korektno odigrane tekme. Na koncu nam je zmanjkalo moči, saj je bila to naša šesta tekma v 11 dneh, tako da smo vseeno lahko zadovoljni z izidom. Z današnjim dnem smo tudi uradno ostali v Ligi ABA, zato imamo razlog za veselje. Borbenost, s katero smo odigrali današnjo tekmo, pa moramo zadržati do konca sezone v slovenskem prvenstvu."

Vanja Guša, trener FMP-ja: "Zelo težka tekma po tem, ko smo si v prejšnjih tekmah uspeli zagotoviti obstanek in za nas zelo dobro osmo mesto. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, a so igralci odigrali pošteno zadnjo tekmo in dali vse od sebe. Čestitke Krki, ki dobro odigra v zadnjih dveh mesecih. Imeli so naporen ritem, čeprav so proti Olimpiji v zadnji tekmi spočili ključne igralce. Prišli so po zmago, ni jim uspelo, a je Partizan naredil svoje.“

Dalibor Damjanović

Po tekmi z FMP-jem


Nejc Barič

Po tekmi z FMP-jem