Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Krka visoko porazila Radovljico

Piše: MRK Krka

Čas objave:
02.10.2021 21:22

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je drevi odigrala 4. krog v 1.B SRL. Varovanci trenerja Mirka Skoka so gostovali na Gorenjskem in se v dolenjsko prestolnico vrnili s stoodstotnim izkupičkom točk. Novomeščani so si priigrali drugo zaporedno zmago, v dvorani SŠGT Radovljica so bili uspešnejši od gostiteljev, ekipe Rokometnega kluba Radovljica. Rezultat tekme je bil 44:24 (16:20).

Uvodne minute za Krkaše niso bile najboljše, saj so si v igro vnesli nekaj nervoze, kar pa so gostitelji izkoristili in povedli s 4:1. Zaostanek so Novomeščanih po zadetkih Lončarja, Vujića in Knavsa že v 6. minuti vrnili v izhodiščni položaj, a so Radovljičani znova zapretili in dve minuti kasneje znova povedli s 7:5, kar pa domačemu trenerju Skoku ni bilo po godu, zato je z minuto odmora skušal fante motivirati, a mu namera v celoti ni uspela. Gostitelji so v 11. minuti znova prišli do vodstva štirih zadetkov (9:5), a so Novomeščani sedem minut kasneje prednost izničili in po zadetku Knavsa prvič na tekmi prišli do vodstva. Do polčasa so z boljšo igro v napadu in obrambi uspeli prednost še povečati, na glavni odmor pa odšli s štirimi zadetki prednosti (16:20).

Trener Mirko Skoko je bil z igro svojih varovancev v drugem delu bistveno bolj zadovoljen. Krkaši so v nadaljevanju z povsem drugo igro zasenčili gostitelje in vodstvo iz prvega dela zelo hitro povečali. V 36. minuti so po zadetku Vladana Lončarja prvič prišli do desetih zadetkov prednosti ( 17:27), s kolektivno igro pa nadaljevali kljub visoki prednosti, ki je po 60.minutah tekme znašala 20 zadetkov!

Novomeščani so se tako razveseli novega para točk in druge zaporedne zmage. 


Rokometaše Krke danes teden čaka nova domača tekma, v dvorano Marof prihaja ekipa RD Rudar.
Izjave po tekmi:


Goran Debelak, trener RK Radovljica: » Dejstvo je, da je Krka ena najbolj kvalitetnih ekip v tej ligi, ima tudi dve enakovredni šestorki. Mi smo v prvem polčasu celo nekoliko presenetili, Krko držali na črti in dokler smo imeli svežino, smo povedli tudi za tri, štiri gole, potem pa je Krka s svojo rotacijo prevzela pobudo. Mi jim enostavno nismo mogli več parirati, malo nas je zmanjkalo. Krka je pač uvidela, da mora resno zagrabit tekmo in je zasluženo zmagala«.
Vladan Lončar, kapetan MRK KRKA: » Po slabšem začetku tekme, kjer smo naredili veliko napak in bili slabši v obrambi, padali ena na ena, v napadu pa odigrali korektno, to ni bilo to. Dobili smo šestnajst zadetkov v prvih tridesetih minutah. V drugem polčasu pa smo popravili napake iz prvega dela in odigrali dobro v obrambi, prišli do nekaj lahkih zadetkov in vse govori v prid temu, da smo v drugem delu dobili zgolj osem golov«.
Statistika:
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Kovač (1 obramba), Tomac Teržan (3 obrambe), Valjavec 1, Polančec, Debelak 9 (1), Škrjanc, Ferjan, Maček 3, Fajon 6, Mur, Grašič 1, Mekuč 1, Debelak 3,
MRK KRKA: Rauh (6 obramb), Nosan (2 obrambi), Brajer (1 obramba), Bradeško 1, Avsec 5, Grojzdek 2, Ernestl 3, Knavs 14 (2), Klemenčič 5, Vukić 4, Rašo, Lončar 5, Emeršič 2 (1), Kukman 2 (1), Windischer, Matko 1,
Sedemmetrovke: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 1 (1), MRK KRKA 4 (4)
Izključitve: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 2 minut, MRK KRKA 10 minut