900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Krkaši danes s Cibono

Piše: R.K.

Čas objave:
11.02.2022 06:48

Košarkarje Krke v 20. krogu AdmiralBet ABA lige čaka domača tekma z zagrebško Cibono, ki bo danes ob 18.00.

Za Krkaše je to zelo pomembna tekma, saj želijo s zmago prekinit niz 11 zaporednih porazov v ligi in v boljšem razpoloženju pričakati premor v ligi zaradi pokalnega tekmovanja in reprezentančnih nastopov.

Šlo bo že za 31. medsebojno tekmo Krke in Cibone v regionalnem tekmovanju. Krkaši imajo skupaj 9 zmag, od tega 5 v Novem mestu. Zadnjo tekmo novembra so v Zagrebu visoko dobili domači košarkarji.


Izjavi pred tekmo:
Dalibor Damjanović, trener Krke: »Čaka nas še zadnja tekma v AdmiralBeta ABA ligi pred reprezentančnim premorom. Igramo s Cibono, ki v zadnjem času igra odlično tako v hrvaškem prvenstvu kot v ABA ligi, kjer so dobili zadnji dve tekmi. Torej so v dobrem ritmu. Sestavljeni so iz mladih in perspektivnih igralcev. Na poziciji organizatorja prednjači Lovro Gnjdić, ob njem pa še Jose Vildoza in skupaj sta motorja Cibonine igre. Na poziciji dve je Mateo Drežnjak, ki je zelo energičen fant in dobro igra pod taktirko novega trenerja Gašperja Okorna. Na poziciji tri je nosilec igre Amar Gegić, ki je zadnjo tekmo odigral statistično vrhunsko. Pod košem igra Danko Branković, prav tako mlad cente, njegova igra pa je v vzponu. Na poziciji štiri in pet sta Nathan Reuvers in Toni Nakič, ki sta raznovrstna igralca, ki lahko igrata po globini, imata pa tudi odličen met za tri točke. Čaka nas težka tekma. Osredotočeni smo predvsem na svojo igro in svoje težave. Ne vemo, v kakšni postavi bomo lahko igrali, ali nam bosta lahko pomagala poškodovana Adonis Thomas in Jan Kosi. Ne glede na vse in glede nato, da igramo doma in da nujno rabimo zmago, pričakujem od svojih fantov, da bodo na parketu dali 200 odstotkov, da bodo vsi, ki bodo prišli na parket, dali še dodatno energijo in ustrezno zamenjali odsotne igralce. Predvsem pričakujem, da začnemo tam, kjer smo končali, torej po 15 minutah dobre igre proti SC Derbyju. Ne glede na rezultat, ali vodimo ali izgubljamo, moramo biti potrpežljivi in pametni. Pričakujem tudi podporo s tribun. Vsa podpora nam je zelo pomembna, saj bomo nastopali okrnjeni in glede na naše težave v tej sezoni rabimo pozitivizem, dodatno motivacijo in energijo s strani naših navijačev.«



Jurij Macura, igralec Krke: »Cibona je leto zelo močna. V zadnjem krogu so kar z zajetno razliko premagali Split. Mi lovimo četrto zmago v AdmiralBet ABA ligi. Prejšnji teden smo prepoceni zapravili tekmo v Podgorici, zato bomo tokrat morali dati še več od sebe, igrati še z več energije in še bolj ekipno, da bomo prišli do te zmage, ki jo lovimo že dolgo časa. Upam, da bo tekma zanimiva, dobra in da si bomo lahko na koncu oddahnili od tega pritiska četrte zmage, ki je nad nami že nekaj mesecev.«

V primeru, da nameravate na našo tekmo, to prosimo predhodno najavite kar na telefon 041 353 208, da vam zagotovimo primerne in varne pogoje za delo. Pogoj za vstop v dvorano pa je PCT.