evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport

Krkaši dobili tudi drugo četrtfinalno tekmo končnice

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2024 07:55

Košarkarji Krke so dobili tudi drugo četrtfinalno tekmo končnice Lige Nova KBM. V Škofji Loki so LTH Castings premagali z 89-82 (21-24, 19-15, 19-21, 30-22) in se uvrstili v polfinale, kjer bodo igrali proti boljšemu v paru Helios-Podčetrtek (prvo tekmo je dobil Helios).

Liga NKBM, četrtfinale, 2. tekma, 7.5.

LTH Castings – Krka 82:89 (24:21, 15:19, 21:19, 22:30)

Krka: Planinić 9 (4 sk), Hamilton, Stergar 2 (3 as, 1 sk), Bobnar, Bačvić 9 (4 sk, 3 as), Cerkvenik 12 (5 sk, 2 as), Jurković 15 (6 sk), Špan 25 (5 as, 1 sk), Škedelj 17 (9 sk, 1 as), Smrekar.

Krkaši so tudi tokrat igrali brez Jurija Macure, Marka Radovanovića in Jairusa Hamiltona. Začeli so v peterki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Miha Škedelj in Darko Planinić. Domači so vodili praktično vso prvo četrtino, največ v peti minuti, ko je bilo 12-6. Po desetih minutah je bilo 24-21 za LTH Castings. Domači so vodili tudi na začetku druge četrtine, Krkaši pa so prvič na tekmi povedli po trojki Špana v 14. minuti (31-29), ob polčasu pa so imeli minimalno prednost (40-39).

Drugi polčas so domači odprli s sedmimi zaporednimi točkami in ponovno ušli Krkašem. Ti so jih ponovno ujeli v 26. minuti, ko je bilo izenačeno na 53. Moštvi sta se nato menjavali v vodstvu, po 30. minutah pa je bilo 60-59 za gostitelje. Ti so bili v manjši prednosti tudi na začetku zadnje četrtine, potem pa so Krkaši ob koncu 36. minute z delnim izidom 8-1 povedli s 77-72, prednost pa so obdržali do konca tekme.

5x Krkin naj:

  • Najboljši strelec: Jan Špan 25
  • Največ skokov: Miha Škedelj 9
  • Največ asistenc: Jan Špan 5
  • Največ pridobljenih žog: Leon Stergar 3
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Miha Škedelj 23


Izjava po tekmi:

Gašper Okorn, trener Krke: »Pridružil bi se aplavzu gledalcev domači ekipi za doseženo v tej sezoni. Vesel sem, da je klub, v katerem sem praktično začel, odigral tako sezono. Bil je dobro voden s strani prijatelja Luka Bassina, zato tudi njemu čestitke. Mi smo si želeli danes zaključiti to serijo. Res smo dokaj gladko trikrat premagali Škofjo Loko v rednem delu, enako je bilo tudi v prvi četrtfinalni tekmi. To je bila ključna past pred to tekmo. Mi smo se dva dni pripravljali nanjo. Naredili smo celotno analizo, saj sem se zavedal, kaj nas čaka. Izgledalo je, kot da nismo prišli na tekmo in to so domači vzeli z obema rokama. Mi smo tekmo prelomili šele dve, tri minute pred koncem z individualno kakovostjo in večjimi izkušnjami ter izkoristili nekaj njihovih napak. Ne bi bila nezaslužena niti zmaga domačih. Nismo bili pravi. Na koncu štejeta zmagi in vesel sem, da imamo nekaj več počitka pred polfinalom, saj nam tretja tekma ne bi prišla prav, ja pa vseeno nekaj grenkega priokusa.«