nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

polna luna denar Dobra karma

Razkrivamo: denar vam na polno Luno prikliče ta ...

Britney Spears Njena.si

Britney Spears sodnici razkrila življenje v ...

Šport Kranj

Krkaši državni podprvaki

Piše: R.K.

Čas objave:
16.05.2021 18:09

Mladinci Krke so izjemno sezono kronali s srebrno medaljo in končnim 2. mestom v državnem prvenstvu za sezono 2020/2021.

V finalu so priznali premoč Cedeviti Olimpiji, ki je slavila zmago s 56:98. Branilec Rok Zaman je bil izbran v peterko finalnega turnirja, ki ga je od sredo do nedelje gostil kranjski Triglav.

Tretje mesto je po zmagi z 82:58 nad ECE Triglavom pripadlo mladincem Helios Suns.

Organizator igre Cedevite Olimpije Dan Duščak je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja, najboljšo peterko pa sestavljajo Dan Duščak (Cedevita Olimpija), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Rok Zaman (Krka), Anej Orel (Helios Suns) in Lovro Urbiha (ECE Triglav).

Finale, kjer sta sodelovali ekipi, katerih članski ekipi sta najbolj trofejna slovenska košarkarska kluba v Sloveniji, je mogoče več obetal rezultatsko, kot se je izkazalo na koncu. Krkaši so povedli s trojko Izaka Molana, 3:0 je bilo na semaforju. Olimpija je odgovorila in povedla 3:9 s serijo 0:9. Približali so se še na 12:15 in 13:17, tekla je 8. minuta. Potem pa je pobudo prevzela Olimpija, s serijo 5:13 je po prvi četrtini vodila 18:30. Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na parketu ni menjalo.

Igralci Cedevite Olimpije so bili boljši od Krke v večini segmentov košarkarske igre, saj so dobili skok (53:30), bili boljši pri metu iz igre (53%:31%), ter bili boljši v podajah in odstotku zadetih metov za tri točke. Novomeščani pa tudi niso našli recepta za zaustavitev ljubljanske naveze Duščak-Daneu-Ščuka in naslov državnih prvakov je romal v Ljubljano, za kar čestitke ekipi iz glavnega mesta. Svoje je naredila tudi utrujenost, saj je bila to naša tretja tekma v štirih dneh.

Pri Krki je bil najbolj učinkovit Rok Zaman, ki je dosegel 14 točk, Izak Molan mu je sledil z 12 točkami. Pri Cedeviti Olimpija je najboljši strelec postal Dan Duščak, ki je dosegel 22 točk, Luka Ščuka jih je, ob 10 skokih, dodal 19.


Izjave po koncu turnirja:
Domen Zevnik, trener: „Vedeli smo, da odlični Cedeviti Olimpiji lahko pariramo, če bi bili uspešni z meti z razdalje. Njihova obramba ti dopušča, te zvabi v to, da prideš do odprtih metov. Če zadaneš, jim lahko pariraš. Če nisi uspešen, pride do izraza njihov skok, ki je posledica tudi premoči v višini, temu pa sledi hiter protinapad. To se je žal zgodilo tudi nam. Na prvih dveh tekmah v zaključnega turnirja v Kranju smo zelo dobro zadevali, danes pa sta nam padli zbranost in moč. Pri Olimpiji pa je bilo ravno obratno. Na prvih dveh tekmah so zadevali nekaj slabše, danes pa jim je stekel tudi met. Čestitam mojim fantom za prikazano sezono in odličen turnir. Je nekaj grenkega priokusa zaradi poraza in visoke razlike v finalu. Vse skupaj je lepa popotnica za vse fante naprej. Lahko pa so se tudi sami prepričali, to bo tudi motivacija za njih, da lahko igrajo z najboljšimi v državi. Na tem mestu vsem fantom hvala, maturantom srečno na maturi. Večina ekipa je mlajše, zato moči in oči že usmerjamo v kadetsko državno prvenstvo!"

Žiga Bobnar, kapetan: „Zahvalil bi se celotnemu trenerskemu štabu in ekipi. Zaslužili smo si morda še kaj več od 2. mesta, a nismo bili pravi. Hvala tudi klubu KK Troti, da so nam posodili Kima in Luko, z njima smo bili še bolj konkurenčni. Hvala vsem, predvsem pa je pomembno, da smo bili prava ekipa, prava „klapa", to pa na koncu šteje!"

Rok Zaman: „Finalni turnir je končan, zasedli smo 2. mesto. V finalu smo naredili, kar smo zmogli. Upali smo, da bo bolj napeto, a so pošle moči."