Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Tamara Goričanec Odkrito.si

Zaradi tega još*e rastejo!

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Šport

Krkaši iz Maribora z grenkim priokusom

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2022 08:03

V štajerski prestolnici se je drevi odvijal zadnji, 13. krog v slovenski rokometni ligi v letu 2022. Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po sredini zmagi nad moštvom iz Ribnice tokrat v gosteh pri ekipi RK Branik Maribor tesno izgubili, s porazom pa si nekoliko zagrenili božično-novoletne praznike. Tekma se je v dvorani Tabor končala z rezultatom 26:25 (12:12).

Štajerci so drevi prišli do svoje druge zmage v letošnji sezoni in prve v domači dvorani, njihov plen pa je bila izkušenejša ekipa Krke, ki se je po zmagi nad Ribnico sredi tedna nekoliko sprostila in dovolila, da so Mariborčani v zaključku tekme uspeli ohraniti hladne glave ter si povrniti samozavest. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v uvodu sicer povedli z 0:3, nekaj minut kasneje pa so domačini po nekaj tehničnih napakah Krke povedli z 8:6, a krkaše prednost Mariborčanov ni uspavala. Ob polčasu sta se ekipi razšli pri neodločenem rezultatu 12:12.

V izenačenem nadaljevanju so se Mariborčani in Novomeščani vseskozi izmenjavali v vodstvu, v najbolj pomembnih trenutkih dvoboja - pri izidu 22:22 - pa so bili bolj zbrani in preudarni domači rokometaši ter z dvema goloma Nejca Planinška in enega Matica Košca le dosegli drugo zmago v tej sezoni. Končni rezultat tekme je bil 26:25. Krka po nepopolnem krogu še vedno ostaja na visokem četrtem mestu.

V štajerski zasedbi je bil najbolj učinkovit Teo Jezernik z devetimi goli, pri Krki sta Marko Majstorović in Uroš Knavs dosegla po pet zadetkov.

Statistika:

RK MARIBOR BRANIK: Zupančič, Lorger (9 obramb), Strašek (1 obramba), Planinšek 6, Jezernik 9 (4), Sok 1, Kovačec 1, Jerenec 1, Košec 2, Gregorič 1, Kačičnik, Budja 2, Razgor 1, Hedl, Grobelnik 2.

MRK KRKA: Brajer (1 obramba), Blaževič (13 obramb), Bradeško 3, Avsec 4, Majstorović 5 (2), Grojzdek, Škrinjar, Knavs 5 (3), Vukić 2, Lončar 1, Nosan 1, Kukman 3, Ernestl, Matko 1.

Sedemmetrovke: RK MARIBOR BRANIK 5 (4), MRK KRKA 6 (5)

Izključitve: RK MARIBOR BRANIK 14 minut, MRK KRKA 8 minut

V ligi NLB bo napočil malo manj kot dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Zasedba iz Novega mesta bo v 14. krogu, ki bo 4. februarja, gostovala v Celju.