Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Krkaši kljub porazu pri prvakih pustili dober vtis

Piše: MRK Krka

Čas objave:
27.03.2021 05:52

Uvod v 21. krog Lige NLB sta sinoči odigrali ekipi RK Celje Pivovarna Laško in MRK Krka, ki je v celjski dvorani Zlatorog morala priznati premoč gostiteljem, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza, vse bolj pa se spogledujejo še z enim naslovom državnega prvaka.

Do svoje 19. zmage so prišli brez težav, srečanje se je končalo s 33:21 (16:12). Novomeščani, ki so v Celje odpotovali kadrovsko oslabljeni, so se v prvem delu srečanja dobro upirali aktualnim državnim prvakom. Trener Mirko Skoko je bil primoran igrati z mlado ekipo, ki je do glavnega odmora prikazala všečno in borbeno predstavo, po tridesetih minutah srečanja pa so Krkaši zaostajali za štiri zadetke ( 16:12). V nadaljevanju so Krkaši z nekaj napakami, ki so jih Celjani hitro kaznovali, zaostanek povečali, dvomov o zmagovalcu pa tako ni bilo, saj so gostitelji ob koncu rutinirano in s kakovostnejšo ekipo dokazali premoč Krki, ki je na koncu športno priznala poraz.

Na sinočnji tekmi velja pohvaliti dva mlada rokometaša Krke Sebastjana Vidmarja in Urha Emeršiča, ki sta priložnost v najmočnejši članski konkurenci dobila v drugem delu in kljub izkušenejšim nasprotnikom pokazala, da sta iz pravega testa. 17- letni Emeršič je namreč dosegel svoj prvi zadetek v članski ligi, medtem ko je prav tako 17- letnemu Vidmarju zadetek preprečila vratnica. Odlično je svojo priložnost med vratnicama izkoristil tudi vratar Blaž Brajer, ki je na tekmi zbral 14 obramb. Sicer pa sta bila najboljše strelca pri Celjanih Josip Šarac in Radojica Čepić, ki sta dosegla po sedem golov, v gostujoči pa Vladan Lončar s šestimi zadetki. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, novomeška pa bo gostila Gorenje Velenje.


Radojica Čepić, igralec Celja Pivovarne Laško: »Občutek je sijajen, začel sem tekmo za Celje od prve minute in vse bolj se vklapljam v ekipo ter povezujem s soigralci. Delali smo sicer malce preveč napak, ampak ne toliko, da bi kakorkoli ogrožalo rezultat, moramo pa to popraviti na treningih. Predvsem v prvem polčasu je bila nekoliko slabša realizacija, v drugem smo bolj stisnili in na koncu zabeležili zanesljivo zmago.«

Blaž Brajer, igralec MRK Krke: »Današnjo tekmo smo izkoristili predvsem kot priložnost za mlajše igralce, da dobijo priložnost in odigrajo tekmo proti Celju. Dokazali smo, da lahko igramo, da znamo igrati, manjka pa nam še izkušenj. A na naslednjih tekmah moramo dvigniti nivo, pokazati zbranost, predvsem pri zaključnih strelih moramo popraviti realizacijo, v obrambi pa igrati še bolj agresivno. Še imamo možnosti in izkoristiti jih moramo.«