nemška policija, splošna, kraj zločina Svet24.si

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral ...

Mateja Logar Svet24.si

Zapirala bi tudi Logarjeva, a le prostovoljno

wholefoods Svet24.si

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo...

katja jagodic Reporter.si

Odvetnik: Starši po cepljenju umrle Katje lahko ...

rok snežič Necenzurirano

Nova24TV zagnali z gotovino iz mreže za pranje ...

kmetija Njena.si

Nina odstopa od igre, hoče domov

skender kosic Ekipa24.si

Ni mogel verjeti! Glejte, kaj je Kosić po koncu ...

Šport Novo mesto

Krkaši končujejo s pripravami, konec tedna uvodna ligaška tekma

Piše: R.K.

Čas objave:
07.09.2021 10:09

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka že nestrpno pričakujejo začetek tekmovanja v novi sezoni. Pod vodstvom trenerja Mirka Skoka so v poletnem času opravili preko štirideset treningov, odigrali so tudi šest prijateljskih tekem. Kako je trener zadovoljen s pripravami in okrepitvami, ter kakšna so pričakovanja pred sobotno prvo tekmo v novi sezoni?

Rokometaši Krke počasi zaključujejo s pripravami, do prve ligaške preizkušnje jih čaka še nekaj dni, saj se v soboto z uvodnim krogom začne nova sezona. V poletnih mesecih so se Novomeščani pod vodstvom trenerja Mirka Skoka okrepili s petimi novinci, saj je po minuli
sezoni vrste kluba zapustilo kar nekaj igralcev. Ekipa je nekoliko drugačna in sestavljena z namenom k čim prejšnjemu povratku med elito, rokometaši pa so po mnenju trenerja Skoka odlično opravili vse naloge, ki so bile s strani strokovnega štaba funkcionalno izbrane za čas enomesečnih priprav.

mrk-krka
MRK Krka
MRK Krka

Pripravljalno obdobje je bilo priložnost za uigravanje in spoznavanje z novinci
"Te priprave smo dodobra izkoristili za nabiranje moči, kondicije ter sestavo igralnega mozaika, torej za uigravanje in taktične zamisli, veseli pa me, da so se fantje med sabo zelo dobro povezali", pove Skoko, ki je med drugim zadovoljen tudi nad solidno odigranimi pripravljalnimi tekmami, kjer so fantje pokazali zavidljiv nivo znanja. "Na teh šestih tekmah, ki smo jih v času priprav odigrali moram biti z igro v obrambi zelo zadovoljen, nekaj je sicer še napak v napadu in sami realizaciji, a bomo ta segment igre v tem tednu še izpilili", dodaja.

mrk-krka
MRK Krka
MRK Krka

V 1. B DRL nastopa štirinajst enakovrednih ekip
"Kot kaže, sta nam Izola in Krško največja konkurenta. Sem optimist in menim, da bomo morali dati vse od sebe na vsaki tekmi, ne glede na nasprotnika. Kot sem že poudaril, je naš cilj že v prihodnji sezoni nastopati v prvi NLB ligi in trudili se bomo, da to tudi uresničimo. Čez ligo se ne bomo zgolj sprehodili, ne bo nam lahko, a sem velik optimist. Zagotovo bodo nasprotniki proti Krki visoko motivirani", še pravi Skoko, ki uvodno tekmo že nestrpno pričakuje, saj v novomeško dvorano Marof prihaja, kot pravi, njihov največji konkurent, moštvo iz Izole.

Tudi Primorci so se okrepili
Uvodno tekmo bodo rokometaši Krke odigrali to soboto, v goste prihaja ekipa RD Izola. Pričakovanja in napetost pred tekmo pa iz dneva v dan narašča. "Lahko pričakujemo pravo moško rokometno tekmo. Tudi Izola se je poleti okrepila in mislim, da imajo boljšo ekipo kot lani, saj imajo kar nekaj igralcev iz Kopa in ostalih prvoligaških klubov. Verjamem, da bodo gledalci uživali v dobrem rokometu in da bodo točke ostale v Novem mestu", še napoveduje trener Novomeščanov.

Odhodi: Jaka Avsec, Jaka Jakše, Jan Irman, Jaka Plut, Luka Radović, Jan Bevec, Mark Batagelj
Prihodi: Žan Grojzdek ( levi zunanji) , Žiga Bradeško ( krožni napadalec), Uroš Knavc ( levo krilo), Blaž Ernestl (srednji zunanji), Vojislav Vukić ( desno krilo).