mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Krkaši na zmagovit način zaključili sezono

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2023 10:05

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se na zadnji tekmi v izjemno uspešni sezoni 2022-23 od zvestih navijačev poslovili z zmago, tekmovanje v Ligi NLB pa sklenili na končnem 4. mestu ter uspeh sezone dopolnili še z bronasto medaljo v tekmovanju za pokal Slovenije.

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so uprizorili eno najlepših zgodb v tej sezoni. Po enoletnem igranju v 1. B slovenski rokometni ligi so se v velikem slogu vrnili med rokometne elitneže in vse rokometne zanesenjake prijetno presenetili z osvojitvijo četrtega mesta, pred slabim mesecem pa zgodovinskemu uspehu pod taktirko trenerja Mirka Skako v Prlekiji dodali še bronasto medaljo v pokalu Slovenije. Od njih so bili boljši le prvokategorniki iz Celja, Velenja in Trebnjega.

Novomeščani so na današnji zadnji tekmi državnega prvenstva šele v zadnjih petnajstih minutah zlomili odpor tekmecev iz štajerske prestolnice. Po zadnjem izenačenju 24:24 so povsem zagospodarili v Marofu, po njihovem vodstvu z 31:24 pa je bilo tudi jasno, da bosta točki ostali na Dolenjskem. Novomeščani so se tako z zmago poslovili od domačega občinstva, ob tem pa so svojih zadnjih šestdeset minut tekme v dresu MRK KRKA odigrali Žan Grojzdek, Blaž Nosan, Vladan Lončar ter najboljši strelec Lige NLB Uroš Knavs. Ribničan je za dolenjskega prvoligaša v tej sezoni natresel rekordnih, kar 225 zadetkov.

Sicer pa so imeli Mariborčani skozi celotno sezono grozovite težave, na koncu so tudi ostali brez prvoligaškega statusa. Poleg njih so se od lige NLB poslovili še rokometaši iz Krškega, v sezoni 2023/24 bosta nova člana elitne druščine Škofljica in Ljubljana.

Izjave po tekmi:

Jernej Avsec, igralec MRK KRKA: »Vesel sem, da se je sezona končala na tak način, kot se je. Biti četrti v državnem prvenstvu, tretji v pokalnem tekmovanju je izjemen uspeh. Veselim se tudi igranja v evropskem pokalu. Pred zadnjo tekmo v sezoni smo si rekli, da bomo odigrali sproščeno, za našo dušo. Zahvalil bi se vsem, ki so nas v letošnjem letu bodrili s tribun in verjamem, da bodo tekme v prihodnji sezoni še lepše in atraktivnejše tudi za gledalce. »

Tadej Sok, igralec RK Branik Maribor: »Tudi današnja tekma je bila v stilu naše sezone. Odigrali smo toplo- hladno, na koncu pa je potrebno čestitati domači ekipi Krke. Zasluženo so zmagali in še enkrat več dokazali, da so že celotno sezono boljša ekipa. Po eni strani smo žalostni, da se končuje tako, kot se…Življenje gre naprej, Krki pa še enkrat iskrene čestitke za osvojeno četrto mesto.«

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 4, Majstorović, Grojzdek 1, Knavs 11, Vukić 1, Stanojević 5, Rašo 3, Lončar, Nosan 4, Kukman 3, Ernestl, Windischer, Matko.
RK Maribor Branik: Zupančič, Lorger, Strašek, Jezernik 4 (3), Sok 5, Kovačec 3, Jerenec 8, Košec, Gregorič 3, Kačičnik 3, Budja 2, Razgor, Hedl 2.
Sedemmetrovke: Krka 2 (0), Maribor Branik 4 (3).
Izključitve: Krka 10, Maribor Branik 8 minut.
Rdeči karton: /.