Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Krkaši nadigrali Olimpijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2012 16:57

Košarkarji Krke so v slovenskem derbiju 10. kroga lige ABA v domači dvorani, v razburljivi končnici, nadigrali Union Olimpijo z 79:76. Sponzor oglašanj: PAGRAS d.o.o., gradbene storitve in instalacije, Adamičeva ulica 2, Nm.

V 10. krogu lige ABA se bodo na domačem igrišču v slovenskem derbiju pomerili z ekipo Uniona Olimpije, ki so jo letos enkrat že ugnali, in sicer v Grosuplju, v tekmi za slovenski Superpokal. Krkaši so bili boljši z rezultatom 84-81.

Ljubljančani so v letošnji sezoni lige ABA zbrali prav enak izkupiček kot Krkaši in sicer 4 zmage ter 5 porazov. Ekipa je dobro popolnjena na vseh igralnih položajih, še posebej pa se odlikujeta avstralski center Aaron Baynes ter branilec Jaka Blažič.



Sponzor oglašanj: PAGRAS d.o.o., gradbene storitve in instalacije, Adamičeva ulica 2, Nm.




KRKA - OLIMPIJA 79:76
  (28:22,47:36,59:56)



Krkaši so slovenski obračun ABA lige začeli odločno in z nekaj manjšimi padci v igri tudi usešno začeli prvo četrtino. V prvem delu četetine je Krki nekoliko šepal skok pod svojim obročim, ko pa so ga popravili so hitro povedli. Najvišja prednost je znašala 6 točk. Taka pa je bila tudi ob koncu četrtine, ki jo je Krka dobila z 28:22.


Po skormnem začetku v drugi četrtini, ko so Ljubljančani naredili delni izid 5: 0. Uspleo pa jim je tudi izenačiti, ko je bilo 30:30, so se v nadaljevanju Krkaši le prebudili. Ob tem pa je Rannikko naredil na polovici druge četrtine še nešportno osebno napako in Krkaši so ponovno pobegnili Ljubljančanom. Štiri minute prek koncem polčasa je Krka vodila za 8 točk, ko je bilo 38:30. Minuto kasneje pa je prednost Krke znašala 10 točk. Do konca prvega polčasa pa so Novomeščani polnili koš Olimpije tudi s trojkami in prednost je iz napada v napad naraščala. Najvišja je bila 17 točk. Ob polčasu pa je Krka vodila za 11 točk, bilo je 47:36.


Tretjo četrtino so Krkaši začeli z dvema trojkama. Najprej je bil uspešen Lučić za njim pa še Lorbek. V nadaljevanju pa je začela igra Novomeščanov močno šepati. Dve minuti pred koncem tretje četrtine so se Krki paribližali na vsega pet točk zaostanka. Do konca četrtine pa je Olimpiji prednost uspelo še nekoliko znižati, bilo je 59:56.


Olimpiji je s prvim napadom v zadnji četrtini rezultat izenačiti. In do konca tekme je bilo vse povsem odprto. Že po minuti igre v zadnji četrtini pa je na klop s petimi osebnimi napakami odšel novomeški kapetan Smiljan Pavić. Pet minut red koncem srečanja je Olimpija zastajala le za točko.Krki pa met še vedno ni stekel. Štiri minute pred koncem tekme je Olimpiji povesti za točko, ko je semafor kazal rezultat 66:67. V zadnjo minuto sta ekipi dšli poravnani 69:69. Potem pa je zadel Mujrič za dve točki v naslednejm napadu pa še Vladovič. In Krka je ponovno povedla za tri točke. Do konca tekme je bilo še pol minute. Krki je z natančnim izvajanjem prostih metov in dobrim skokom v obrambi prednost povišati na tri do štiri točke, kar je na koncu zadostovalo za zmago. Krka je slavila z 79:76. Največ točk pri Krki sta dosegla Lorbek in Murič po 20.