Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Krkaši ostajajo edini neporaženi v ligi

Piše: KK Krka

Čas objave:
02.11.2021 21:38

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 4. kroga Lige Nova KBM v Podčetrtku premagali Terme Olimia z 89-77 (19-30, 21-15, 26-16, 23-16) in so s petimi zmagami ostali edino neporaženo moštvo v ligi.

Krkaši so nastopali brez Jureta Špana, Jurija Stavrova in Leona Stergarja, prvič po poškodbi pa je na ligaški tekmi nastopil Marko Arapović. Začeli so v petorki Rok Stipčević, luka Lapornik, Miha Škedelj, Jan Kosi in Hasahn French, domači pa so po slabih dveh minutah in pol vodili že z 11-0. Krkaši so se nato le prebudili in se v 6. minuti približali na štiri točke zaostanka (16-12), a so nato domači ponovno pobegnili in ob koncu 8. minute so povedli s 27-14. Ob koncu prve četrtine je bilo 30-19 za Podčetrtek. Domači so visoko prednost vzdrževali do začetka 14. minute, ko so po trojki Atanackovića vodili z 38-25, potem pa so Krkaši dosegli 11 zaporednih točk in se približali zgolj na dve točki zaostanka. Polčas se je končal s tremi zadetimi prostimi meti Sternada za 45-40 za gostitelje.

Preobrat v drugem polčasu je z zadeto trojko napovedal trojko T.J. Gibbs, Krkaši pa so z delnim izidom 9-3 v 24. minuti prvič povedli (49-48). Moštvi sta se nato do konca 28. minute menjavali v vodstvu, potem pa so Krkaši z delnim izidom 8-2 do konca 3. četrtine priborili pet točk prednosti (66-61). V zadnji četrtini so še nekaj časa lomili gostitelje, ob koncu 36. minute pa so prvič prišli do dvomestne prednosti (79-69), ki so jo brez težav zadržali do konca.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 26
Največ skokov: Jurij Macura 7


Največ asistenc: Rok Stipčević 5
Največ pridobljenih žog: T. J. Gibbs 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Rok Stipčević 29


Dalibor Damjanović, trener Krke: »Po zelo pomembni sobotni zmagi v ABA ligi sem pričakoval, da bi bili lahko fantje izpraznjeni, tako energijsko kot mentalno, in tako je tudi bilo. Kljub temu, da smo se na nasprotnika pripravili kot na vsakega drugega tekmeca, se je na začetku tekme zgodilo vse tisto, za kar smo se dogovorili, da se ne sme. In obratno. V drugem polčasu pa smo igrali normalno košarko. Na koncu je najbolj pomembna zmaga, ne šteje umetniški vtis. Čestitke fantom za zmago, zahvaljujem pa se Termam Olimia in njihovemu trenerju, ki so nam prišli nasproti in prestavili tekmo na ta termin. Želim jim veliko sreče v nadaljevanju ter čim manj bolezni in poškodb.«

Krkaši so s petimi zmagami vodilni na lestvici Lige Nova KBM, naslednja tekma pa jih čaka že ta petek, 5. 11., ob 19. uri, ko bodo gostili ljubljansko Ilirijo.