pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Šport Novo mesto

Krka prvič v sezoni izgubila na svojem parketu

Piše: STA

Čas objave:
05.01.2022 21:58

Košarkarji Term Olimia so v 13. krogu lige Nova KBM premagali Krko s 95:89 (24:19, 46:45, 67:64).

Terme Olimia so najuspešnejša ekipa lige Nova KBM na gostovanjih. V sedmem nastopu so zabeležili šesto zmago. Na domačem parketu imajo zgolj izkupiček 2-4. Na drugi strani je Krka 2022 začela z dvojnim domačim porazom; najprej je v regionalnem tekmovanju izgubila s Cedevito Olimpijo, v uvodnem obračunu 13. kroga pa je doživela prvi poraz v dvorani Leona Štuklja v ligi Nova KBM. To je sicer šele njen drugi v tej sezoni; prejšnjega ji je zadal Helios Suns 16. novembra.

Podčetrtani so zasluženo osvojili dve točki, saj so bili večino časa izenačene tekme v ospredju, dodatno težo uspehu pa daje dejstvo, da so zadnje tri minute in pol odigrali brez do tedaj prvega strelca Sandija Čebularja (25 točk, met 9:14), ki je moral na klop zaradi petih osebnih napak.


A njegovo vlogo je od rezultata 79:79 uspešno prevzel Simo Atanacković, ki se je s 33 točkami (met 10:16, 9 skokov, indeks 36) zavihtel na prvo mesto lestvice strelcev lige Nova KBM (povprečje 21,5 točk). Do konca tekme je dosegel 10 točk, vključno z dvema trojkama, ki sta spodrezali krila domačim igralcem in prevesili tehtnico na stran Term Olimia.

Krko v naslednjih štirih krogih čakajo tri gostovanja (ECE Triglav, Nutrispoint Ilirija, Hopsi Polzelo), edino tekmo doma bo igrala 26. januarja proti Helios Suns, Terme Olimia pa bodo v naslednjih dveh krogih gostile Ilirijo in Hopse.

Trinajsti krog se bo nadaljeval v soboto s tekmami Hopsi Polzela - Zlatorog Laško, Ggd Šenčur - ECE Triglav, Helios Suns - Šentjur in Nutrispoint Ilirija - Rogaška.