kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Krka prvič v sezoni izgubila na svojem parketu

Piše: STA

Čas objave:
05.01.2022 21:58

Košarkarji Term Olimia so v 13. krogu lige Nova KBM premagali Krko s 95:89 (24:19, 46:45, 67:64).

Terme Olimia so najuspešnejša ekipa lige Nova KBM na gostovanjih. V sedmem nastopu so zabeležili šesto zmago. Na domačem parketu imajo zgolj izkupiček 2-4. Na drugi strani je Krka 2022 začela z dvojnim domačim porazom; najprej je v regionalnem tekmovanju izgubila s Cedevito Olimpijo, v uvodnem obračunu 13. kroga pa je doživela prvi poraz v dvorani Leona Štuklja v ligi Nova KBM. To je sicer šele njen drugi v tej sezoni; prejšnjega ji je zadal Helios Suns 16. novembra.

Podčetrtani so zasluženo osvojili dve točki, saj so bili večino časa izenačene tekme v ospredju, dodatno težo uspehu pa daje dejstvo, da so zadnje tri minute in pol odigrali brez do tedaj prvega strelca Sandija Čebularja (25 točk, met 9:14), ki je moral na klop zaradi petih osebnih napak.


A njegovo vlogo je od rezultata 79:79 uspešno prevzel Simo Atanacković, ki se je s 33 točkami (met 10:16, 9 skokov, indeks 36) zavihtel na prvo mesto lestvice strelcev lige Nova KBM (povprečje 21,5 točk). Do konca tekme je dosegel 10 točk, vključno z dvema trojkama, ki sta spodrezali krila domačim igralcem in prevesili tehtnico na stran Term Olimia.

Krko v naslednjih štirih krogih čakajo tri gostovanja (ECE Triglav, Nutrispoint Ilirija, Hopsi Polzelo), edino tekmo doma bo igrala 26. januarja proti Helios Suns, Terme Olimia pa bodo v naslednjih dveh krogih gostile Ilirijo in Hopse.

Trinajsti krog se bo nadaljeval v soboto s tekmami Hopsi Polzela - Zlatorog Laško, Ggd Šenčur - ECE Triglav, Helios Suns - Šentjur in Nutrispoint Ilirija - Rogaška.