kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Krkaši poraženi v Murski Soboti

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2022 06:30

Odbojkarji Krke so gostovali v Murski Soboti in izgubili z 1:3.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 17, McConnell 16, Drvarič 4, Radović 4, Rojnik 16, Lakner, Bedrač 5, Fužir, Novak, U.Hafner, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs
Krka: S.Hafner 2, Erpič 6, Čopi 11, Travnik 3, Kožar, Pulko 16, Lavrič 9, Peterlin 22, Hvala, Jaklič, Renko, Koncilja, Ožbalt in Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin

Izjemno pomembno tekmo med Sobočani in Novomeščani je po borbeni in gledljivi odbojkarski predstavi z obeh strani še drugič v sezoni dobila Panvita Pomgrad. In še tretjič na obračunu omenjenih tekmecev se je tekma končala s 3:1 pri čemer so Sobočani tokrat za svojo šesto zmago v sezoni prvič letos Krko ugnali pred domačim občinstvom. Po izjemno pomembni zmagi je Panvita Pomgrad potrdila peto mesto na lestvici, Novomeščani pa ostajajo predzadnji.

Uvodni niz je bolje začela Krka, ki je predvsem po zaslugi prebojnega servisa hitro povedla s 6:11, ko je svoj drugi odmor izkoristi domači trener, Dejan Fujs. A so njegovi napotki zalegli šele po vodstvu gostov s 15:19, ko se je novomeška igra ustavila. Sobočani so nevtralizirali gostujoči napad in izid izenačili na 20. točki. Nato so prvi niz tudi zaključili z blokom za 25:22.

In tudi v drugem nizu je bila slika na parketu podobna. Krka je po zaslugi raznovrstnejšega napada povedla s 6:10, a so Sobočani tokrat izid izenačili že na 16. točki. Predvsem po zaslugi neprebojnega bloka. Po preobratu in vodstvu z 19:17, Panvita Pomgrad priigrane priložnosti ni izpustila več iz rok. Domači bloker, Žan Bedrač pa je zaključil drugi niz za murskosoboško vodstvo v nizih z 2:0.

V tretjem nizu pa domačinom ni šlo po načrtih. Krka je spet začela odločno in Sobočane po slabšem sprejemu servisa povsem oddaljila od mreže. Dejan Fujs je na sprejemalskem mestu Jakoba Rojnika zamenjal z Urbanom Fužirjem, kar pa ni prineslo želenega učinka in tudi po menjavi organizatorja igre Drvarič-Hafner so Novomeščani ekspresno znižali izid v nizih na 2:1.

V zadnjem, četrtem nizu pa sta se nato tako Rojnik kot Drvarič vrnila na igrišče. Po asu Bedrača ter izenačenju na 11. točki je raven igre dvignila domača ekipa, Panvita Pomgrad. Sobočani prednosti dveh točk nato niso spustili več iz rok in po bloku Rojniku je na koncu z zapravljenim servisom za domačo zmago s 3:1 poskrbel kar gostujoči bloker Nik Lavrič.

Izjavi po tekmi:
Urban Drvarič, kapetan Panvite Pomgrad: »Zlata vredne tri točke s katerimi smo obdržali vsaj šesto mesto. Psihološko je bila to za nas izjemno težka tekma. Škoda sicer tretjega niza, ko nam je padla koncentracija, a smo se nato vseeno pobrali in vknjižili maksimalne tri točke. Te smo namreč na začetku sezono pridno zbirali, zdaj nas vmes res ni bilo in predvsem zato so te tri točke toliko bolj pomembne proti Krki, ki zna igrati zelo dobro ter nas je tudi tokrat dodobra namučila.«

Grega Erpič, kapetan Krke: »Igrali smo dobro do polovice seta, nato pa nismo znali zaključiti nizov. Tekmo smo izgubili v prvih dveh nizih. Čeprav se mi je zdelo, da smo bili celo boljši, so bili domačini bolj zbrani v končnicah oziroma v drugih polovicah setov. Enostavno tokrat nismo znali v končnicah nizov tekme zaključiti v svoj prid.«

Krko prihodnjo soboto čaka tekma v domači dvorani Marof. V soboto, 5. marca bodo v ŠD Marof ob 20. uri gostili OK Črnuče.