ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

sofia-zhukova Odkrito.si

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši razočarani zapustili parket domače dvorane

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2021 09:09

V novomeški dvorani Marof se je z uvodnim krogom v 1.B državni rokometni ligi začela nova sezona 2021/22, ki pa jo Novomeščani niso začeli po pričakovanjih. Na domačem parketu so gostili lanskoletno udeleženko 1.NLB lige, ekipo RD Butan plin Izola in po izenačeni predstavi morali na koncu priznati tesen poraz. Do prvih točk v sezoni so prišli gostje, tekma se je končala s 26:27 (14:13).

Čeprav so Novomeščani že pred tekmo opozarjali na nevarnega nasprotnika, se je na koncu izkazalo, da so Izolani nepredvidljiva ekipa, ki jim je prizadejala tesen, a boleč poraz. Prvi del srečanja je potekal v izenačenem duhu, nobena od ekip si večje prednosti ni priigrala. Ob polčasu je bila prednost na strani Krke, ki so na glavni odmor odšli z golom prednosti, bilo je 14:13.

mrk-krka
Krka Izola
MRK Krka

V nadaljevanju so več borbenosti pokazali Novomeščani, ki so se otresli začetniške treme, ter zavoljo razpoloženega vratarja Žana Rauha ter Uroša Knavsa ter Tilna Kukmana prišli do vodstva treh zadetkov (18:15), Za + 4 pa je v 45.minuti poskrbel še Jernej Avsec (21:17). V sami končnici tekme pa se je ponovila zgodba iz lanske sezone, saj je ob občutnejšem vodstvu prednost Krke hitro skopnela.

krka-izola
Krka Izola
MRK Krka

Izolani so na krilih razpoloženega Poberaja in Mariča rezultat najprej poravnali na 23:23, v naslednjem napadu pa že prišli do vodstva. Krkaši do konca srečanja niso uspeli zaustaviti naleta Izolanov, ki so imeli v izteku tekme več športne sreče.

krka-izola
Krka Izola
MRK Krka

 Razočaranje po tekmi je bilo na strani Krke veliko, kar je med drugim potrdil tudi najboljši strelec pri Novomeščanih Tilen Kukman, ki je v statistiko vknjižil deset zadetkov. »Komaj smo čakali na začetek lige in vedeli, da ima Izola nekaj izjemnih posameznikov, ki lahko presenetijo in to se je žal danes zgodilo. Mislim, da bi glede na prikazano iz naše strani morali tekmo dobiti, a se nam v končnici žal ni izšlo. Dovolili smo gostom, da so se razigrali v nepravem trenutku, na koncu pa loviti pozitiven rezultat ni enostavno. To je šola za naprej in verjamem, da bomo že na naslednji tekmi pokazali povsem drug pristop«.

krka-izola
Krka Izola
MRK Krka

Drugi krog tekmovanja bodo varovanci trenerja Mirka Skoka odigrali v gosteh pri ekipi Rokometnega kluba Krško.