Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Novo mesto

Krkaši tokrat v gosteh v Franciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.01.2016 05:52

Novomeški košarkarji se bodo v 3. krogu skupine O FIBA pokala Evrope nocoj ob 20. uri v gosteh pomerili s francoskim ASVEL-om.

ASVEL je klub iz Villeurbanna, predmestja Lyona, njegov predsednik pa je NBA zvezdnik Tony Parker. S 17 naslovi državnega prvaka in 8 francoskimi pokali je najtrofejnejši francoski klub, največja mednarodna uspeha pa sta finale Pokala pokalnih zmagovalcev leta 1983, ko so izgubili s Scavolinijem iz Pesara, ter uvrstitev na zaključni turnir Evrolige, ko so na turnirju v Rimu v polfinalu izgubili z Barcelono, za tretje mesto pa z Union Olimpijo. V letih 2001-2003 je za ASVEL igral tudi Simon Petrov in z njim osvojil naslov francoskega prvaka.

V lanski sezoni so izpadli v četrtfinalu francoskega prvenstva z Le Mansom, trenutno pa so z 12 zmagami in 4 porazi s še tremi moštvi vodilni v ligi. V gosteh so premagali oba francoska evroligaša Strasbourg in Limoges. V svoji skupini FIBA pokala Evrope so osvojili prvo mesto. Izgubili so le v gosteh z belgijskim Monsom, dvakrat pa so premagali nizozemski Groningen in madžarski Kormend.

Glavni zvezdi moštva sta francosko reprezentančno krilo Charles Kahudi ter avstralski veteran, center David Andersen, ki je skupaj z Matjažem Smodišem igral v Kinderju in CSKA-ju, poleg tega pa še v Motepaschiju, Barceloni in Fenerbahčeju. V moštvu je tudi pet Američanov.

Ivan Velić, trener Krke: ”Po gostovanju na Finskem in deseturni vožnji iz Valjeva nas čaka še ena dolga pot. ASVEL je najkakovostnejše moštvo v skupini in poskusili bomo odigrati najbolje kar zmoremo. Ponovno bomo brez Kastratija in Mulalića, kar nam bo še otežilo nalogo. Nimamo kakšnega velikega imperativa, razen da popravimo tisto, kar je bil v zadnjih tekmah slabo, ter prikažemo dobro igro in se čim bolje upremo favoriziranemu nasprotniku."

Ivan Velić, trener Krke