900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Krkaši v Mislinji do nove zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
31.10.2022 10:42

Odbojkarji Krke so v soboto odigrali tekmo 5. kroga 1. B DOL. Na gostovanju v Mislinji so s 3:0 ugnali Korvolley. V dresu Krke so bili najbolj razpoloženi Kosmina (14 točk), Hvala (12) in Lavrič (9), v dresu gostiteljev pa se je z 21 točkami izkazal Dolenjec David Čuk. Krko v prihodnjem krogu čaka derbi za vrh lestvice, v Novo mesto prihaja Šoštanj Topolšica.

1.B DOL, 5. krog

Korvolley Mislinja – Krka
0:3 (-23, -20, -9)

Korvolley Mislinja: Martinc 1, Čuk 21, Vetrih 4, Plankelj 2, Slemenik 5, Tomšič, Plevnik 2, Jamnikar 2, Miklašič (L). Trener: Urban Oder.

Krka: Hafner, Kosmina 14, Borin (L), Kožar 1, Pulko 7, Lavrič 9, Hvala 12, Lindič 6, Hardt, Vidmar. Trener: Jernej Rojc.

Odbojkarji Krke so v Mislinji prišli do nove zmage s popolnim izkupičkom. Krkaši so sicer nastopili nekoliko oslabljeni, saj je zaradi poškodbe tekmo izpustil Tilen Pušnik, toda izvrstno ga je nadomestil mladi Matevž Hvala. Še najbolj napet je bil prvi niz. Gostitelji so predvsem po zaslugi nekdanjega Krkaša Davida Čuka v končnico vstopili s prednostjo 20:17. A Novomeščani se niso predali. V končnici niza je vajeti v svoje roke vzel kapetan Martin Kosmina. Poskrbel je za izenačenje na 21. in 22. točki. Po napaki gostov so Krkaši prešli v vodstvo. Domačin Slemenik je nato poravnal na 23., to je pa je bilo še zadnje izenačenje v nizu. Hvala je Krki priigral prvo zaključno žogo, niz pa je z uspešnim blokom zapečatil Kosmina.

V drugem nizu so Novomeščani prevzeli pobudo in hitro povedli s 4:1. Čuk in Plankelj sta uspela znižati na točko zaostanka, sledil pa je delni rezultat 7:0 v korist Krke. Semafor je kazal že 7:15, nato pa je za serijo domačih točk poskrbel Čuk. Uspešnemu bloku je dodal še tri zaporedne ase, njegov nalet pa je Krka prekinila šele po polminutnem odmoru. Tudi v nadaljevanju se gostitelji niso predali. Po bloku Plevnika so se približali na vsega točko zaostanka (19:20), bližje pa ni šlo. Pulko in Lindič sta dosegla točki za Krko, domači so storili dve napaki, niz pa je z napadalno točko ponovno odločil Kosmina.

V tretjem nizu so Krkaši povsem nadigrali Korvolley. Le ti so precej padli v vseh elementih igre in storili kar 14 napak, Krka pa je držala visok nivo sprejema in učinkovitosti v napadu in tako ekspresno dobila niz. Priložnost za igro je dobil tudi novinec v Krki, Američan Brenden Hardt.

Krka bo v soboto, 5. 11., ob 17. uri v ŠD Marof gostila Šoštanj Topolšico.