Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Krkaši z gostovanja s polnim izkupičkom

Piše: MRK Krka

Čas objave:
13.03.2022 12:07

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je drevi v Železnikih odigrala tekmo 18. kroga v 1.B DRL. Dvoboj med zadnjeuvrščeno ekipo Rokometnega društva Alples in drugouvrščeno Krko se je končal v korist Novomeščanov, ki so se z gostovanja vrnili s polnim izplenom. Srečanje se je končalo z rezultatom 26:33 ( 12:17).

Krkaši so v Železnike prišli v vlogi favorita, zmago, že štirinajsto zapovrstjo, pa so si zagotovili že konec prvega dela. Kljub temu, da so gostitelji do sedaj osvojili zgolj dve točki, so se na Novomeščane dobro pripravili, saj so jim v prvem delu vseskozi dihali za ovratnik. Izbranci trenerja Mirka Skoka so srečanje začeli dobro, v 14. minuti so povedli s +3 ( 4:7), a so domačini štiri minute kasneje zaostanek nadoknadili in izzid poravnali na 8:8. Po reakciji krkine klopi, so farmacevti zaigrali podjetneje in s hitrimi protinapadi dosegali lahke zadetke, na polčas pa so Novomeščani odšli s prednostjo petih zadetkov ( 12:17).

V drugem delu so rokometaši Alplesa brezuspešno loviti zaostanek, kombinatorna in hitra igra Krke jim ni bila povšeči. Novomeščani so še naprej igrali odločno, domačinom pa so že drugič v letošnji sezoni vzeli obe točki. Končni rezultat tekme je bil 26:33.

Izjave po tekmi:
Aleksandar Mirčevski, igralec RD Alples: »Pohvalil bi ekipo Krke, ki je prikazala dobro igro. Za tako ekipo moraš biti zbran vseh šestdeset minut, mi pa tega žal nismo mogli sestavit in Krka je zasluženo zmagala«.
Uroš Knavs, igralec MRK KRKA: »Mi smo se cel teden pripravljali na to tekmo in zasluženo prišli do novih točk. Gremo korak po korak do našega cilja, bi pa čestital vsem fantom za prikazano na igrišču«.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najuspešnejši Feliks Strehar, pri Krki pa je bil z enajstimi zadetki najbolj razpoložen Uroš Knavs.

Statistika:
RD ALPLES ŽELEZNIKI: Gartnar, Berčič, Plestenjak 3, Pokorn, Fojkar, Kalan 2, Kavčič 1, Štravs, Štremfelj 1, Mirčevski 3, Božnar, Arman, Maček 5, Tušek 3 (1), Strehar 8 (1), Resnik,
MRK KRKA: Rauh, Nosan, Brajer, Bradeško 1, Avsec 4, Majstorović 2, Grojzdek 1, Ernestl 5 (1), Knavs 11 (1), Klemenčič 5, Vukić 1, Lončar, Emeršič, Kukman 3 (2), Windischer, Zajc,

Sedemmetrovke: RD ALPLES ŽELEZNIKI 5 (2), MRK KRKA 5 (4)
Izključitve: RD ALPLES ŽELEZNIKI 8 minut, MRK KRKA 8 minut
Rdeči kartoni: MRK KRKA 1

Rokometaši Krke so šest krogov pred koncem sezone na odlični poti k povratku v elitno druščino prvoligašev, trenutno so z 28 točkami tik pod vrhom razpredelnice v 1. B slovenski rokometni ligi. Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih kvalifikacij za nastop na SP 2023 v naslednjem krogu gostili ekipo ŠD Mokerc- Kig. Tekma bo 2. aprila, v novomeški dvorani Marof.