pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport

Krkaši z granitno obrambo do zmage v Tuzli

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2024 07:58

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so z odliko opravili prvo evropsko nalogo v letu 2024. V Tuzli so si po izjemno borbeni igri priigrali štiri gole prednosti, potem ko so v osmini finala evropskega pokala z rezultatom 19:15 (9:6) premagali ekipo RK Sloboda. Četrtfinalno vozovnico bodo morali varovanci trenerja Mirka Skoka potrditi na povratnem dvoboju čez teden dni v novomeški dvorani

Četrtfinalno vozovnico bodo morali varovanci trenerja Mirka Skoka potrditi na povratnem dvoboju čez teden dni v novomeški dvorani Marof. Dolenjci so sijajno odprli dvoboj v tretjem največjem mestu v BiH. Povedli so s 3:0, nato s 6:2, rezultatski nadzor nad tekmeci pa držali vse do konca prvega polčasa, ko so na odmor odšli pri 6:9. Gostitelji tudi v nadaljevanju niso imeli možnosti za preobrat, saj so krkaši več kot uspešno zajezili vsak njihov napad, odlično delo v vratih pa je s 15 obrambi opravil še vratar Jure Blaževič, ki je bil tudi najboljši igralec tekme. Do konca srečanja pa so rokometaši Krke nadzirali potek tekme, presenečenja pa gostiteljem, s katerimi se bodo čez teden dni na povratni tekmi pomerili še v dolenjski prestolnici, niso dovolili. Tekma se je kljub številčni podpori domačih navijačev končala po željah Novomeščanov, ki jih je s tribun dvorane Mejdan v Tuzli spremljalo in bučno podpiralo okoli trideset zvestih navijačev.

V novomeški ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Nikolić s petimi goli, Jernej Avsec, Marko Majstorović in Gašper Horvat so prispevali po tri zadetke.

Izjave po tekmi:
Emir Suhonjić, igralec RK Sloboda: » Najprej čestitam ekipi Krke na zasluženi zmagi, ki je bila danes kvalitetnejša od nas. Mi svoje šanse nismo izkoristili, saj smo slabše odigrali v obrambi, v napadu pa zgrešili veliko strelov in bili brez idej. Na povratni tekmi v Novem mestu bomo skušali vtis z današnje tekme popraviti, a se ne bomo tako zlahka predali. Čaka nas še en polčas, pred povratno tekmo pa še veliko dela«.

Jure Blaževič, vratar MRK KRKA: » Z naše strani smo prikazali odlično tekmo, sicer bi lahko bila prednost še veliko večja. Čaka nas še en polčas v Novem mestu, kjer bomo morali v domači dvorani prikazat še eno podobno igro, če se želimo uvrstiti v četrtfinali. Čestitam celotni ekipi, strokovnemu štabu in navijačem, ki so nas v velikem številu prišli podpret v Tuzlo«.

Statistika:
Dvorana Mejdan, sodnika: Manea in Iliescu (oba Romunija).
RK Sloboda: Demirović, Andjelić, Z. Čajić, Dragičević 1, Suhonjić 2, Knežević 1, R. Čajić 1, Buljina 2, Kurteš 1, Gabrieri 1, Misetić 2, Lukić, Lončar, Pavlak 1, Milkunić 3, Skopljak.
MRK Krka: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (15 obramb), Bradeško, Avsec 3, Majstorović 3, L. Rašo 1, Vukić 1, Stanojević 2, D. Rašo 1, Zajc, Nikolić 5, Lavrič, Kukman, Matko, Horvat 3.
* Sedemmetrovke: Sloboda 5 (3), Krka 5 (2).
* Izključitve: Sloboda 6, Krka 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Povratna tekma osmine finala EHF CUP bo v nedeljo, 18. februarja, ob 17. uri v športni dvorani Marof.