zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Šport

Krkašice četrte v državi

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2022 09:30

V Ajdovščini je minuli vikend potekal zaključni turnir državnega prvenstva za kadetinje, dekleta do 17 leta starosti. Na finalni turnir so se uvrstile tudi dekleta iz Ženskega košarkarskega kluba Krka.

Na prvem polfinalnem srečanju so se Novomeščanke pomerile proti favorizirani ekipi Ilirije, ki so kasneje tudi osvojile naslov državnih prvakinj. Srečanje je bilo 35 minut povsem izenačeno, Krkašice so ves čas držale stik z nasprotnicami in jim niso dovolile, da bi si priigrale vidnejšo prednost. Žal pa so v zadnjih petih minutah tekme Novomeščanke popustile, Ljubljančanke so dano priložnost izkoristile in si priigrale 11 točk prednosti ter zasluženo napredovale v finale. Rezultat ob koncu tekme je bil 70:59.  (21:20, 14:11, 12:15, 23:13).

Postava in strelke Krke: Trontelj, Sivonjić 8, Judež, Malenšek 18, Gorše 9, Selak 2, Horvat 9, Dajčman 6, Strašek, Windisch Mišjak 7, Zaletelj, Novina.

V tekmi za tretje mesto so se Dolenjke pomerile proti domačinkam iz Vipave. Tako kot na polfinalni tekmi, so bile Krkašice tudi tokrat skozi večino srečanja povsem enakovredne nasprotnice, vendar jim je v samem zaključku zmanjkalo nekaj t.i. športne sreče, da bi se lahko veselile brona, ki je tako pripadel domačinkam.

VIPAVA : KRKA 61:55 (21:19, 12:15, 13:10, 15:11)

Postava in strelke Krke: Trontelj, Sivonjić 6, Judež, Gorše 13, Selak, Malenšek, Horvat 17, Dajčman 11, Strašek, Windisch Mišjak 8, Zaletelj, Novina.

Krkašica Franja Horvat je bila izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja.

Kljub grenkemu priokusu, pa so varovanke trenerja Saša Rebernika osvojila izvrstno četrto mesto, kar je vsekakor odraz dobrega dela, odrekanja in žrtvovanja skozi celotno sezono. 

So pa v Ženskem košarkarskem klubu na velikonočni ponedeljek, organizirali tradicionalni turnir, ki je potekal v sklopu projekta 15. Rudolfovi tedni športa. Turnirja se je udeležilo več kot 80 deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici. Na turnirju so se košarkarice preizkusile v štafetnih igrah ter košarkarskih tekmah, kjer so pred številčnimi gledalci prikazale veliko lepih potez. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele spominsko majico in medaljo.